2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 10.janvārī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 10.janvārī

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Preiļu novada pašvaldība informē, ka, sākot no šodienas, 10. janvāra, Preiļu novada Bāriņtiesa atradīsies citās telpās - Kooperatīva ielā 6, Preiļos, 3. stāvā, ieeja no Lauku ielas puses. Līdz ar to klientu apkalpošana iepriekšējā adresē Aglonas ielā 1A, Preiļos vairs nenotiks. 

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” Atkritumu apsaimniekošanas daļā sagatavoti sadzīves atkritumu izvešanas grafiki Preiļu novada iedzīvotājiem. Ar sadzīves atkritumu izvešanas grafikiem privātmājām Preiļu pilsētā un pagastos ir iespējams iepazīties pašvaldības mājas lapā preili.lv. 

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” atgādina, ka tie iedzīvotāji, kuri vēl nav noslēguši līgumus par atkritumu apsaimniekošanu, to var izdarīt: SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” Administrācijas ēkā Liepu ielā 2 vai elektroniski – sūtot pieprasījumu uz e-pastu psaimnieks@preili.lv. Atkritumu izvešanas dienā lūdz novietot konteinerus blakus brauktuvei vietā, kuras segums ir atbilstoši kravas transporta pārvietošanās vajadzībām. Konteineri ir jānovieto attiecīgajās vietās līdz pulksten 8 no rīta.

Turpinām aktualitātes

Līču iedzīvotājiem tiek piedāvāta iespēja individuāli pasūtīt drukātos izdevumus – grāmatas un žurnālus no Preiļu Galvenās bibliotēkas, zvanot uz tālruņa numuru 26819391, ar piegādi uz Līču Kultūras nama ēku. Izdevumu piegāde tiek nodrošināta katra mēneša 1. un 3. ceturtdienā. Lokācijas ziņā iedzīvotājiem tuvākā bibliotēka, kur var saņemt citus bibliotekāros un informācijas pakalpojumus, ir Preiļu Galvenā bibliotēka.

Atgādinām, ka gadījumos, kad Līču iedzīvotājiem nepieciešams dators un pieejamība internetam, piemēram, rēķinu apmaksai, norēķinu veikšanai vai citām darbībām, aicina vērsties pagasta pārvaldē, kur tiks nodrošināta piekļuve un palīdzība. Kontaktpersona: Vitālijs Plivda, tālrunis - 26533550.

Lai uzlabotu iedzīvotāju konsultatīvo padomju un kopienu pārstāvju juridiskās zināšanas efektīvas darbības nodrošināšanai, tiek rīkots sešu stundu mācību seminārs “Kompetencē esošie juridiskie jautājumi”. Semināra laikā būs iespēja iegūt zināšanas par to, kā iedzīvotāju konsultatīvajām padomēm un kopienu iniciatīvu grupām risināt juridiskus jautājumus, kas ietver lēmumprojektu izstrādi, protokolu gatavošanu, komunikācijas veidus ar pašvaldību. Pieteikšanās mācībām līdz 11. janvārim. Pieteikuma anketa pieejama preili.lv.

Un vēl

Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skola izsludinājusi pretendentu pieteikšanu konkursam ”Preiļu novada Sporta laureāts”, kura mērķis ir apbalvot sportistus, sporta spēļu komandas, sporta skolotājus, trenerus par augstvērtīgu rezultātu sasniegšanu jaunatnes un pieaugušo sportā, informēt sabiedrību par sportiskajiem sasniegumiem attiecīgajā gadā, stimulēt sportistus startiem sacensībās un rezultātu izaugsmei, kā arī pateikt paldies aktīvajiem senioriem, bērniem, sporta entuziastiem un tautas sporta aktīvistiem – visiem kas nesuši Preiļu novada vārdu Latvijā un pasaulē. 

Lai kopīgi varētu izcelt pagājušā gada spilgtākos brīžus un augstākos sasniegumus, ikviens – gan treneri, gan klubu vadītāji, gan sportisti – līdz 23. janvārim tiek aicināti iesniegt pieteikuma anketu par 2023. gadu, kurā ir īss nominanta raksturojums un atspoguļotas nozīmīgākās sacensības un sasniegumi Latvijā, Baltijā, Eiropā un pasaulē.  Pretendentus iespējams pieteikt deviņās nominācijās: Gada sporta skolotājs, Gada sporta treneris, Cerība sportā, Par mūža ieguldījumu sportā, Gada sportists jauniešiem un Gada sportiste jaunietēm, Gada sportists un Gada sportiste, Gada sporta komanda, Gada Vecmeistars un Gada Vecmeistare sportā un Gada populārākais sportists.

Anketas jāiesūta uz e-pasta adresi preilubjss@preili.lv. Pieteikuma anketa un konkursa nolikums pieejami preili.lv.

Atstājiet komentāru