2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2024.gada 15.janvārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2024.gada 15.janvārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

No šodienas, 15.janvāra, reģionālo autobusu maršrutā Madona-Jaunāmuiža-Mārciena būs nelielas izmaiņas. Reģionālās nozīmes maršrutā Madona-Jaunāmuiža-Mārciena rīta reisu turpmāk no Madonas uzsāks piecas minūtes agrāk – pulksten 6.30, kā arī reisu no pieturas "Mārciena 2" uzsāks septiņas minūtes agrāk – pulksten 6.53. Vairāk informācijas Atotransporta direkcijas mājaslapā. 

Pieci Rudzātu vidusskolas absolventi dibinājuši stipendiju savas dzimtās skolas audzēkņu atbalstam. Rudzātu vidusskolas absolventu 2023./2024.mācību gada otrā semestra stipendijas plānots piešķirt februārī trim centīgākajiem vidusskolēniem. 10.klases skolēns saņems 50 eiro, 11.klases skolēns - 60 eiro, bet 12.klases skolēns - 70 eiro. Stipendijas tiks izmaksātas ik mēnesi no februāra līdz jūnijam. Lai saņemtu stipendiju, skolēniem līdz 20.janvārim ir jāuzraksta pieteikums, norādot vidējo atzīmi, sasniegumus mācību olimpiādēs, informāciju par dalību un panākumiem skolas sabiedriskajā dzīvē un sabiedriskās aktivitātēs ārpus tās. Pieteikumus izvērtēs speciāli šim nolūkam izveidota komisija - "Vītolu fonda" pārstāvis, skolotāji un stipendijas dibinātāji.

Daugavpils Universitātē 21.martā notiks Atvērto durvju diena. Pasākums veidots vidusskolēniem, 12.klašu absolventiem un citiem interesentiem. Informatīvajā pasākumā topošie pirmkursnieki iepazīsies ar DU fakultātēm, studiju programmu direktoriem, docētājiem, studējošo pārstāvjiem un uzzinās par aktuālo studiju procesu, piedāvātām mācību programmām, valsts finansētām budžeta vietām, šī gada uzņemšanas noteikumiem, universitātes vidi, studentu dzīvi, dienesta viesnīcām, kā arī mākslas un izklaides aktivitātēm ārpus studijām.

Turpinām ziņas

Šogad Aizkraukles novada uzņēmēji uz pirmo tikšanos aicināti Skrīveru pārtikas kombinātā 17. janvārī. Sākumā uzņēmuma īpašnieki Baiba un Aigars Lūši pastāstīs par uzņēmumu un tā attīstību. Aizkraukles novada domes vadītājs Leons Līdums runās par Aizkraukles novada aktualitātēm 2024. gadā. Ar SIA ‘‘View’’ piedāvātajiem fotopakalpojumiem iepazīstinās fotogrāfs Roberts Blaubuks. Sekos sarunas, diskusijas, jautājumi un atbildes. Jautājumu gadījumā jāsazinās ar Aizkraukles novada pašvaldības uzņēmējdarbības speciālistēm Jogitu Baltmani vai Elitu Kaņepēju.

Bauskas novads ieguvis 2023. gada suņiem draudzīgākā novada titula, pārspējot vairāku gadu līderi Siguldas novadu. Trešajā vietu dala Cēsu un Talsu novads, bet «Top 5» noslēdz Dienvidkurzemes un Ogres novads. Draudzīgāko novadu nosaka suņiem draudzīgo vietu skaits tajā, par ko galvenokārt jāpateicas dažādu jomu uzņēmējiem. Portālā «arsuni.lv» redzams, ka Bauskas novadā kopumā ievietota informācija par 64 dažādām suņiem draudzīgām vietām. Lielākais vairums – 28 – no  tām ir naktsmītnes. Tām seko 18 ēdināšanas iestādes. Pagaidām sarakstā ir maz dabas un pastaigu teritoriju. Viesnīca «Rija» ir viena no novada naktsmītnēm, kur var pārnakšņot kopā ar savu četrkājaino draugu. Galvenokārt šo iespēju izmantojot ārvalstu viesi, kuri samērā bieži ceļo kopā ne tikai ar suņiem, bet arī kaķiem.

Siguldas novada pašvaldība uz 30 gadiem iznomās Inčukalna Medību pili. Pašvaldības īpašumā esošā ēka uzcelta 1914.gadā. Meža ielokā esošās ēkas iekšpusē kādreiz bija parketa grīda, kristālstikla durvis, spoguļsienas un skaisti kamīni. Katra istaba bija īpaši iekārtota un atšķīrās no citām. To Baltijas naftas bāzes direktors barons fon Zonberhards dāvināja savai meitai un trim dēliem. Cauri laikiem Inčukalna Medību pils saglabājusi savu interesanto arhitektūru.Nekustamais īpašums sastāv no zemes 1,81 hektāru platībā un ēkām, proti, ārstniecības korpusa, vasaras guļamkorpusa un pagraba. Izsole notiks 23.janvārī Siguldas pagasta Kultūras nama Deputātu zālē.

Un vēl

Valsts meža dienests ir izsniedzis medību atļauju mājdzīvniekiem uzbrukušā vilka nomedīšanai  Jelgavas novada Vilces pagastā. Lēmums pieņemts, lai pārtrauktu vilku uzbrukumus mājdzīvniekiem, nodrošinot sabiedrības drošību. Atbilstoši Medību noteikumiem zīdītāju medīšana ārpus noteiktajiem medību termiņiem ir pieļaujama, ja tas nepieciešams postījumu novēršanai, kā arī sabiedrības drošības un interešu aizsardzībai.Vilks Latvijā ir īpaši aizsargājama ierobežoti izmantojama suga, kuru drīkst medīt stingri noteiktos daudzumos. Jau ziņots, ka kopumā 2023.gadā Latvijā reģistrēti 120 vilku uzbrukumi, kuros cietuši 597 mājdzīvnieki. Savukārt šogad reģistrēti divi uzbrukumi un cietuši divi mājdzīvnieki.

Atstājiet komentāru