2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2024.gada 23.janvārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2024.gada 23.janvārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Aizkraukles novada dome arī šogad sadarbosies ar vietējo komunālo uzņēmumu. Pašvaldība nolēmusi slēgt jaunu līgumu ar SIA “Aizkraukles KUK” par labiekārtošanas darbu, lietus kanalizācijas, ceļu, ielu, laukumu uzturēšanas darbu veikšanu Aizkraukles pilsētā un pagastā. Iepriekšējais līgums bija spēkā līdz pagājušā gada nogalei, un jaunais noslēgts uz gadu.

Preiļu novada pašvaldība turpina tiešraižu sēriju “Novada sarunas”, šoreiz informējot par vienu no pašlaik aktuālākajām tēmām - pašvaldības gaidāmo 2024. gada budžetu. Preiļu novada iedzīvotāji aicināti rīt, 24. janvārī pulksten četros pēcpusdienā pieslēgties tiešraidei pašvaldības Facebook lapā, kur Preiļu novada pašvaldības izpilddirektors Aigars Zīmelis sniegs informāciju un skaidrojumus par sociālajiem pabalstiem, atalgojumu un citiem pašlaik sabiedrībā aktuāliem jautājumiem. Jautājumus līdz tiešraides sākumam iespējams iesūtīt uz e-pasta adresi novada.sarunas@preili.lv. Būs iespējams uzdot jautājumus arī tiešsaistē Facebook platformā.

Atklāti trīs jauni valsts un pašvaldības vienotie klientu apkalpošanas centri, kas izvietoti Jersikas, Rožupes un Rudzātu pagasta bibliotēku telpās. Paredzēts šadus centrus izveidot arī citos pagastos. Vienlaikus Līvānu novads sācis realizēt arī inovatīvu pilotprojektu mobilā klientu apkalpošanas centra izveidē, kas būs kopējs projekts ar partneriem Lietuvā un turpmākajos gados dos iespēju sasniegt iedzīvotājus visattālākajās novada vietās.

Februāra beigās plānots parakstīt līgumu, kas paredz Liepājas Universitātes pievienošanos Rīgas Tehniskajai universitātei, un  martā tā sāks strādāt kā viens vesels. Kaut arī lēmums par pievienošanos Rīgas tehniskajai universitātei vai Latvijas Universitātei bija smagnējs un ilgstošs, pašlaik uzdevumi jau citi – atrast labākos risinājumus tālākai darbībai. Šobrīd notiek diskusijas par nosaukumu – vai tā būs RTU Liepājas Akadēmija vai Kurzemes Akadēmija. Uzsākot reorganizāciju, viens no būtiskākajiem uzdevumiem ir salīdzināt studiju programmas. Apvienošanās procesā Liepājā stiprinās inženierzinātnes, savukārt RTU pedagoģijas virzienu. 

Turpinām ziņas

Daugavpils pilsētas pašvaldība izsludinājusi kandidātu atlasi uz Daugavpils reģionālās slimnīcas divu padomes locekļu amatu vietām. Kā skaidro slimnīcas valdes priekšsēdētāja Inta Vaivode, saskaņā ar slimnīcas Statūtiem padomē ir četri padomes locekļi. 2023.gadā divi padomes locekļi secīgi bija atsaukuši savas kandidatūras. Daļu turētāji saskaņā ar likumu uz vienu gadu iecēla pagaidu padomes priekšsēdētāju Marinu Dmitrijevu, lai padome būtu lemtspējīga. Pēc konkursa rezultātiem padome nominēs priekšsēdētāju. Amata pretendentiem jābūt akadēmiskajai augstākajai vai otrā līmeņa profesionālajai augstākajai izglītībai - bakalaura, maģistra vai doktora grādam uzņēmējdarbības vadības, ekonomikas, tiesību zinātnes vai medicīnas jomā. Padomes locekļa mēneša atlīdzība tūkstoš 200 eiro pirms nodokļu nomaksas. Pieteikšanās līdz 20.februārim ieskaitot.

Ķekavas novada dome ir atbalstījusi slēgtas piepūšamās futbola halles izveidi Ķekavā. Kā liecina pašvaldības publiskotā informācija, šādu ierosinājumu tā saņēmusi no Latvijas Futbola federācijas. Slēgtu piepūšamo futbola halles konstrukciju plānots uzstādīt pie sporta kluba "Bultas. Projekta laikā plānots izbūvēt halles pamatus, futbola laukuma pamatni, uzklāt laukuma mākslīgo segumu, izbūvēt divu skrejceļus, uzmontēt piepūšamas halles komplektu, pieslēgt visas nepieciešamas komunikācijas, kā arī ierīkot lietus/sniega ūdens novadīšanas sistēmu pa halles perimetru. Būvdarbus plānots pabeigt 2026.gada jūlijā.  Plānotās projekta izmaksas ir 2,4 miljoni eiro. 

Un vēl

Vakar vakarā kavējās pasažieru vilcieni gandrīz visās līnijās. Vislielākie sarežģījumi bija līnijā Rīga-Aizkraukle. Kavējumu iemesli esot bijuši dažādi – dažās līnijās ir aizliedzošais luksofora signāls, kāds vilciens viensliežu līnijas posmā ir gaidījis, lai palaistu garām pretimnākošo vilcienu, un, visiem šiem apstākļiem sasummējoties, veidojās kavējumi. "Pasažieru vilciens" Komunikācijas un mārketinga daļas vadītāja Sigita Zviedre skaidroja, ka posmā Rīga-Aizkraukle sasalstoša lietus un stipra vēja dēļ radies apledojums gan "Škoda Vagonka" elektrovilcienu strāvas noņēmējam, gan VAS "Latvijas dzelzceļš" strāvas kontakttīklam.  Uzņēmumā skaidro, ka laikapstākļu dēļ pilnībā atteikties no jauno "Škoda Vagonka" elektrovilcienu izmantošanas nav iespējams, jo atgriezt vecos vilcienus līnijās šobrīd nav efektīvi un ekonomiski pamatoti. Daļai no tiem ir beidzies ekspluatācijas termiņš un investīcijas tā pagarināšanā esot nesamērīgas.

Atstājiet komentāru