2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2024.gada 25.janvārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2024.gada 25.janvārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Ja finanšu grūtībās nonākusī Rēzeknes pilsēta apstiprinās bezdeficīta budžetu, Finanšu ministrija meklēs risinājumu, lai pilsētas finanšu situācijas stabilizēšanai piešķirtu piecu miljonu eiro aizdevumu. Trešdien Finanšu ministrijā notika Pašvaldību finanšu stabilizācijas pieteikumu izskatīšanas un finanšu stabilizācijas projektu saskaņošanas pastāvīgās komisijas sēde, kurā piedalījās finanšu ministrs Arvils Ašeradens un Rēzeknes domes priekšsēdētāja vietnieks Aleksejs Stecs, un kurā izskatīja pašvaldības sagatavoto 2024.gada budžeta projektu un pārrunāja iespējamo valsts atbalstu pašvaldības finanšu situācijas risināšanai. Ašeradens sanāksmē uzsvēra, ka nākamie soļi Rēzeknes pašvaldībai ir pilnībā izstrādāt un apstiprināt budžetu bez deficīta, lai neradītu turpmāku apdraudējumu pašvaldībai pildīt uzņemtās saistības un spētu nodrošināt visu pašvaldības autonomo funkciju izpildi.

Valsts meža dienests piemērojis Medību likumā noteikto maksimālo sodu vīrietim, kurš no braucošas automašīnas šāva uz staltbriežiem. Viņam noteikta 250 eiro soda nauda un aizliegums medīt vienu gadu. Tāpat sodīts medību vadītājs un dzinēji. Arī medību vadītājam piemērots Medību likumā noteiktais maksimālais sods par šādu pārkāpumu – naudas sods 250 eiro apmērā, atņemot tiesības vadīt medības uz diviem gadiem. Ja persona gribēs vadīt medības, no jauna būs jākārto eksāmeni.  Savukārt trim personām, kuras dzinējmedībās bija reģistrētas kā dzinēji un pārkāpuma brīdī atradās automašīnā, piemērots 150 eiro naudas sods katrai. Lietu par nelikumīgajām staltbriežu medībām kriminālprocesa ietvaros izskata arī Valsts policija.

Rupjiem medību pārkāpumiem ir jāpiemēro daudz bargāki sodi, sacīja zemkopības ministrs Armands Krauze, komentējot medniekiem piespriesto sodu par šaušanu uz briežiem no braucošas automašīnas. Viņš piebilda, ka šobrīd ir noteikts maksimālais likumdošanā paredzētais sods, taču šādiem rupjiem pārkāpumiem sodam ir jābūt daudz bargākam un lielākam. Zemkopības ministrs uzsvēra, ka uzdos steidzami izstrādāt grozījumus attiecīgos normatīvos dokumentos, paredzot būtiski lielāku sodu šādiem rupjiem pārkāpumiem

Turpinām ziņas

Augšdaugavas novada pašvaldībai 2023.gadā skolēnu vešana uz skolu un no tās izmaksāja 901 tūkstoti 492 eiro. Šajā, 2023./2024. mācību gadā, Augšdaugavas novadā netika slēgta neviena skola. Savukārt par skolu tīklu optimizāciju 2024./2025. mācību gadā varēs sniegt atbildi, kad tiks apstiprināti Ministru Kabineta noteikumi par skolas kvantitatīvajiem rādītājiem Austrumu pierobežā. Pašvaldības uzdevums ir nodrošināt skolēniem nokļūšanu līdz mācību iestādei un šī funkcija tiek atbilstoši realizēta pat ar novecojušu autoparku. Pagājušā gada 25.septembrī Augšdaugavas novadā tika noslēgts līgums par četru jaunu pasažieru autobusu piegādi skolēnu pārvadāšanai. Līguma summa 337 tūkstoši 686 eiro ar PVN, izpildes termiņš ir 16 mēneši. Pagājušā gada nogalē tika izsludināts arī iepirkums divu elektroautobusu iegādei. Pašlaik turpinās piedāvājumu iesniegšana iepirkumam.

Vairākos reģionālo autobusu maršrutos Madonas novadā no 1.februāra būs izmaiņas reisu un kustības grafikā iekļauto pieturu sarakstos. Izmaiņas paredzētas reģionālo autobusu maršrutā Murmastiene-Silagals, Murmastiene-Inčārnieki-Murmastiene, kur vairāki reisi tiks slēgti. Tāpat arī noteiktas izmaiņas autobusu maršrutā Madona-Cesvaine-Mentes. Savukārt autobusu maršruta Cesvaine-Lapukrogs, Ērgļi-Katrīna un Madona-Sausnēja-Bites reisi pasažieriem būs pieejami kā transports pēc pieprasījuma. Autotra direkcija skaidro, lai saņemtu transports pēc pieprasījuma pakalpojumu, pasažieriem būs jāzvana pārvadātājam uz tālruni 27200660 laika posmā un jāpiesaka, vai iepriekš jārezervē vai jāiegādājas biļete uz attiecīgo reisu vai tā daļu. 

Un vēl

Zemessardzes 55. kājnieku bataljons informē, ka līdz 27. janvārim Aiviekstes pagasta "Juču" karjera teritorijā notiek karavīru mācības, kuru laikā paredzētas arī nodarbības ar paaugstinātu trokšņa līmeni. Mācības tiek organizētas laikā no pulksten 9.30 līdz 22. Karavīru mācību organizatori atvainojas iedzīvotājiem par sagādātajām neērtībām un lūdz ar sapratni izturēties pret notiekošo mācību procesu, kas vērsts uz valsts aizsardzības spēju uzlabošanu un reģionālās drošības stiprināšanu.

Atstājiet komentāru