2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2024.gada 12.februārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2024.gada 12.februārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Par Aizkraukles novada pašvaldības šī gada budžeta prioritāti ir noteikta atlīdzības paaugstināšana darbiniekiem, pausts pašvaldības budžeta skaidrojumā oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Aizkraukles novada pašvaldības 2024.gada budžeta ieņēmumi plānoti 47,9 miljoni eiro. Budžeta plānā iekļauti Aizkraukles novada pašvaldības, aģentūras "Kokneses sporta centrs" un aģentūras "Ziedugravas" ieņēmumi. 2024.gada ieņēmumu plāns, salīdzinot ar 2023.gadā apstiprinātā budžeta ieņēmumu plānu, ir samazinājies par 2,1 miljonu eiro. 

Savukārt budžeta izdevumi plānoti 58,1 miljons eiro, neieskaitot Valsts kases aizņēmumu pamatsummas atmaksas. Tas ir par 4,86 miljoniem eiro vairāk nekā 2023.gada izpilde. Izdevumu samazinājums saistīts ar to, ka 2024.gada izdevumu plānā valsts finansētu pedagogu atlīdzība plānota astoņu mēnešu periodam. Pašvaldība par prioritāti izvirzījusi atlīdzības jautājumus, kas nozīmē atlīdzības pieaugumu visiem pašvaldības darbiniekiem. Izdevumi plānoti 5,3 miljoni - eiro un tie paredzēti pašvaldības darbības nodrošināšanai, kopējais plānotais līdzekļu apjoms šajā funkcijā ir par 1 miljonu eiro lielāks nekā 2023.gada izpilde. 

Neraugoties uz opozīcijas iebildumiem, Aizkraukles novada domes deputātu vairākums atbalstīja iespēju arī šosezon nodrošināt Aizkraukles pensionāriem braukšanas maksas atvieglojumus nokļūšanai uz dārzu. Prakse saglabāsies tāda pati kā pērn — braucējiem apmaksās 90 braucienu biļetes. Novadā deklarētajiem pensionāriem un personām ar 3. invaliditātes grupu, kam ir dārziņi Daugavas kreisajā krastā vai Aizkraukles pagastā, vietējās nozīmes maršrutos Mēness iela — Līčupe (Sērene); Aizkraukles autoosta — Aizkraukles pagasts, atmaksās 90 braukšanas reižu biļetes laika periodā no 15. aprīļa līdz 15. oktobrim. Lai saņemtu atvieglojumu, obligāti būs jāiesniedz pieteikums Aizkraukles valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā. 

Turpinām ziņas

Devīto gadu pēc kārtas tūrisma speciālisti un uzņēmēji ir sagatavojuši brīvdienu piedāvājumu visai ģimenei "Izbaudi ziemu Ziemeļlatgalē", kas šogad norisināsies sestdien, 17.februārī, un svētdien, 18.februārī, Balvu, Viļakas, Baltinavas un Kārsavas apkārtnē. Aktīvās atpūtas cienītāji varēs doties pārgājienā uz vienu no jaunatklātajiem pilskalniem - Zvanu kalniem, kas atrodas Svātūnes ezera tuvumā, savukārt Kultūrvēstures centrs "Līčumājas" izvedīs pa mazajām Kārsavas pilsētas ieliņām. Zirgu sētās Balvu novada Tilžas, Bērzpils un Medņevas pagastos būs iespēja gan doties izbraucienā kamanās, gan vizināties zirga vai ponija mugurā. Pilna brīvdienu programma ir apskatāma vietnē visit.balvi.lv. 

Dabas aizsardzības pārvalde sestdien, 17.februārī rīko jau piekto Niedru skulptūru festivālu. Radošais, izzinošais pasākums, kas gadiem pulcējis skulptūru veidotājus un skatītājus, šogad atkal atgriezīsies Salacgrīvas dabas liegumā "Randu pļavas". Pasākumā piedalīties aicināts ikviens interesents, apvienojot līdz sešu cilvēku lielu komandu, neieskaitot bērnus. Komandu pieteikumi tiek gaidīti līdz 14.februārim. Niedru vākšanai un skulptūru veidošanai komandām tiks dotas četras stundas. Festivālā piedalīties aicināti ne tikai skulptūru veidotāji, bet arī tie, kas vēlas vērot tapšanas procesu un izveidotās skulptūras. Pēc pasākuma skulptūras paliks Randu pļavās un priecēs dabas tūristus. Festivāla veiksmīgai īstenošanai nepieciešama ledus sega norises vietā, tādēļ nelabvēlīgu laika apstākļu gadījumā festivāls var tikt atcelts.

Un vēl

Sestdien "Smeceres sils" trasē notikušajā Madonas tautas slēpojumā piedalījušies ap 400 dalībnieku. Pasākuma jaunākajam dalībniekam 300 metru distancē bija trīs gadi, bet vecākajam, kas finišēja 15 kilometru distancē, bija 73 gadi. Garākajā 30 kilometru "Mežu sili" distances kopvērtējumā uzvarēja mājinieki, Pekinas olimpisko spēļu dalībnieki - Raimo Vīgants un Kitija Auziņa. Kā populārākā no distancēm, startējot 119 dalībniekiem, Madonas tautas slēpojumā bija 15 kilometru "Sportland" distance, kur par kopvērtējuma līderi starp kungiem kļuva Bruno Krampe no SS "Arkādija", bet starp dāmām ātrākā bija Valērija Burceva no Krāslavas novada Sporta skolas. Arī "Mežu sili" 30 kilometru distance pulcēja kuplu skaitu - 53 slēpotājus. Kā ātrākie trasē – mājinieki – Vīgants un Auziņa. Slēpošanas distancē devās arī gandrīz 80 bērni līdz 10 gadu vecumam, kur virknei no viņiem šī bija pirmā sacensību pieredze.


Atstājiet komentāru