2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2024.gada 27.martā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2024.gada 27.martā

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Laiks doties dabā, skriet, soļot un tādējādi atvadīties no ziemas! Tāpat kā dabā ir ierasts cikliskums, arī sportā tradīcijas ir cieņā. Tradīciju turpinot, mēs gatavojamies skriešanas un soļošanas svētkiem “Cīruļputenis – 2024”. 13. aprīlī sacensību organizatori – Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skola – aicina ikvienu iegriezt šo skaisto virpuli un kopīgi izskriet un nosoļot pa pilsētas ielām! Distances garums, maršruts un starta vieta paliek nemainīgi, mainās vien dalībnieku vecums un pasākuma gadskārta! Šogad “Cīruļputeņa” soļotāji svinēs 6. gadadienu un skrējēji – 16. Dalībniekus sagaida dāvanas un pārsteiguma balvas, sumināti tiks arī seši ātrākie četru apļu skrējēji un sešas ātrākās trīs apļu skrējējas. Nolikums un pieteikšanās veidlapas pieejamas www.preili.lv.

4. aprīlī no pulksten 13. līdz 16. Preiļu Kultūras namā notiks Preiļu novada Jauniešu forums 2024. Šī gada foruma pamattēma ir karjera. Jauniešiem būs iespēja satikt profesionāļus, iepazīt dažādu jomu speciālistus, uzzināt vērtīgu informāciju par karjeras, darba un izglītības iespējām un nozīmi, lai veicinātu savu personīgo attīstību un labbūtību jau tagad! Lai piedāvātu iespēju piedalīties ikvienam interesantam, tiks organizēts transports jauniešiem no/uz Preiļu novada pagastiem!

Preiļu novada pašvaldība atgādina, ka vēl līdz 2. aprīlim ir iespējams iesniegt projektu pieteikumus projektu konkursā “Iedzīvotāji veido savu vidi – 2024”, ko organizē Viduslatgales pārnovadu fonds sadarbībā ar Preiļu novada pašvaldību un Līvānu novada pašvaldību. Projektu konkursa mērķis ir atbalstīt radošus un inovatīvus vietējo iniciatīvas grupu un sabiedrisku organizāciju projektus. Konkursa kārtībā tiks atbalstīti projekti, kuri īsteno kultūras, izglītības, sporta, brīvā laika, uzņēmējdarbības veicinošas aktivitātes un vides sakopšanu vietējā teritorijā, sekmē minēto aktivitāšu popularizēšanu un lauku iedzīvotāju iesaistīšanos šajās aktivitātēs. 

Grantu summa Preiļu novada projektiem ir 11 tūkstoši 200 eiro, Līvānu novada projektiem 4 tūkstoši 900 eiro. Viena projekta maksimālā granta summa ir 700 eiro. Projekta iesniedzējam jāparedz līdzfinansējums vismaz 10 % apmērā no pieprasītā granta. Projekta pieteicējs var būt biedrība, nodibinājums vai iedzīvotāju iniciatīvas grupa. Konkursa nolikums, pieteikuma un atskaites veidlapas pieejamas preili.lv.

Turpinām aktualitātes

Preiļu Galvenā bibliotēka izsludinājusi pieteikšanos uz bibliotekāra amata vietu Riebiņu bibliotēkā. Ar amata pienākumiem un prasībām pretendentiem var iepazīties preili.lv sadaļā Vakances. Pieteikumu jeb motivācijas vēstuli un dzīves aprakstu jeb CV ar norādi “Pieteikums uz bibliotekāra amata vietu Riebiņu bibliotēkā” iespējams nosūtīt elektroniski uz e-pasta adresi ilona.skorodihina@preili.lv vai iesniegt personīgi Preiļu Galvenajā bibliotēkā, Kārsavas ielā 4, Preiļos, bibliotēkas darba laikā līdz 5. aprīlim. Tālrunis uzziņām 26819391.

Preiļu novada pašvaldība atgādina, ka Aglonas bazilikas Kora skola izsludinājusi pieteikšanos 19.tajam Latvijas mūzikas skolu Jauno vokālistu konkursam “Dziedu Dievmātei”, kurš notiks 8. maijā. Konkursa mērķis ir pilnveidot audzēkņu uzstāšanās prasmes un skatuves kultūru, konkursa uzdevumi ir popularizēt akadēmiskās dziedāšanas vērtības, sekmēt latgaliešu un garīgās mūzikas kultūru tradīciju saglabāšanu, veicināt pedagogu un audzēkņu pieredzes apmaiņu. Konkurss tiek rīkots Latvijas mūzikas skolu audzēkņiem vecumā no 8 līdz 15 gadiem.

Lai pieteiktos konkursam, līdz 26. aprīlim uz e-pasta adresi dziedudievmatei@gmail.com jāiesūta konkursa dalībnieku pieteikums, izvēlētās tautasdziesmas notis un apliecinājums par dalības maksu 12 eiro. Konkursa nolikums, pieteikuma veidlapa kā arī konkursam obligāto dziesmu notis pieejamas preili.lv.

Un vēl

Lai maksimāli koncentrētu ūdens patēriņa skaitītāju rādījumu nodošanu vienkopus, kā arī, lai atvieglotu iedzīvotājiem rādījumu nodošanu, SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” 22. martā, uzstādīja pilsētā pastkastes ar norādi, kam tās paredzētas, un kurās iedzīvotāji varēs iemest lapiņas ar skaitītāju rādījumiem. Taču, jāņem vērā zināmi nosacījumi, lai pēc tam informāciju varētu apstrādāt korekti. Pa pastu saņemtiem rēķiniem nepieciešams nogriezt rēķina apakšā esošo sadaļu, kur korekti jāaizpilda nepieciešamā informācija. Ja kāds izvēlas iemest pastkastē lapiņu ar brīvā formā rakstītiem datiem, korekti jānorāda ūdens skaitītāju numuri, rādījumi un RĒĶINA/LĪGUMA NUMURS.

Adreses, kurās tiks izvietotas pastkastes - Saltupes iela 3, Andreja Upīša iela 2, Daugavpils iela 70, Mehanizatoru iela 6A, Pils iela 6, Pils iela 10, Cēsu iela 11, Daugavpils 51, 1. maija iela 5, Liepu iela 26, Aglonas iela 29, Liepu iela 7, N. Rancāna iela 3A, Rēzeknes iela 30, Viļānu iela 2, Celtnieku iela 9, Celtnieku iela 2. 

Uzņēmums atgādina, ka skaitītāju rādījumu iesniegšana norisinās no mēneša 27. datuma līdz mēneša pēdējai dienai. Ūdens patēriņa skaitītāju rādījumus var nodot arī, rakstot e-pastu uz udensradijumi@preili.lv; telefoniski un Whatsapp lietotnē, tālrunis 26191479 vai pašapkalpošanās portālā ePakalpojumi.lv. Plašāka informācija pieejama preilusaimnieks.lv.


Atstājiet komentāru