2024.gada 8. septembris

Ilga

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2024.gada 15.maijā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2024.gada 15.maijā

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00


Lai veicinātu komfortablāku dzīvi Preiļu novadā, pašvaldība palielinājusi atbalstu īpašumu pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai, nodrošinot piekļuvi visiem iedzīvotājiem neatkarīgi no viņu sociālekonomiskās situācijas. 25. aprīļa Preiļu novada domes sēdē apstiprināti saistošo noteikumu “Par pašvaldības līdzfinansējumu īpašumu pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai Preiļu novadā pēc iedzīvotāju - dzīvojamo ēku īpašnieku – ierosinājuma” grozījumi, kas ir spēkā no 1.maija.  Finansiālais atbalsts var tikt piešķirts gan pieslēguma projektēšanas, gan būvniecības izmaksām. 

Atkarībā no situācijas, var tikt piešķirts atbalsts procentu vai fiksētās summas formā: 50 % no kopējām pieslēguma izmaksām tiek segti, ja iesniegti izdevumus apliecinoši dokumenti vai 30 eiro par katru metru, bet ne vairāk kā tūkstoš eiro. Sociāli neaizsargātām grupām: trūcīgām daudzbērnu ģimenēm, vientuļiem pensionāriem vai personām ar invaliditāti 75 % no kopējām izmaksām ir segtas vai 35 eiro par katru metru, bet ne vairāk kā tūkstoš 500 eiro. Būvniecības dokumentācijai ir jābūt reģistrētai atbilstoši noteikumiem. Ar saistošajiem noteikumiem un soļiem līdz ūdensapgādes un kanalizācijas centralizētajam pieslēgumam var iepazīties preili.lv. Iedzīvotāji tiek aicināti izmantot šo iespēju un saņemt atbalstu.

Pašvaldība izstrādājusi saistošos noteikumus “Preiļu novada Sosnovska latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumu grantu programma”. Minētās programmas ilgtermiņa mērķis ir palīdzēt Preiļu novadā saglabāt vērtīgās un izzūdošās dabiskās pļavas – atjaunot tās un veicināt tajās dabai draudzīgu saimniekošanu. Grantam var pieteikties privāto tiesību fiziskas vai juridiskas personas, kuru zemes īpašumi atrodas Preiļu novada teritorijā, un uz kuru zemes īpašuma ir fiksēta latvāņa izplatība vismaz 0,1 ha platībā vai zemes īpašums, kurā ir fiksēta latvāņa audze ar vismaz 20 augu kopām, un īpašniekam nav nekustamā īpašuma nodokļa parāds par tā īpašumā esošo nekustamo īpašumu, kas atrodas Preiļu novadā. Ar nolikumu var iepazīties un pieteikuma veidlapa pieejama preili.lv.

Turpinām aktualitātes

9. maijā stājušies spēkā precizētie saistošie noteikumi, kas nosaka mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas kārtību, klaiņojošo vai bezpalīdzības stāvoklī nonākušo mājdzīvnieku izķeršanu un atbildību par noteikumu neievērošanu Preiļu novadā. Noteikumu mērķis - nodrošināt tīru un veselīgu vidi Preiļu novada teritorijā, lai dzīvnieku turēšana neradītu draudus cilvēkiem un dzīvniekiem, kā arī novērst dzīvnieku klaiņošanu. Ar saistošajiem noteikumiem var iepazīties pašvaldības mājaslapas sadaļā Normatīvie akti/Saistošie noteikumi.

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” Dzīvojamo māju un apsaimniekošanas daļa informē, ka turpmāk ūdens skaitītāju verifikāciju/maiņu apsaimniekotājs veiks ik mēnesi, iepriekš noteiktos datumos. Klientiem pašiem jāseko līdzi savā mājoklī esošo ūdens skaitītāju verifikācijas jeb derīguma termiņiem. Informācija ar ūdens skaitītāju derīguma termiņiem pieejama ikmēneša komunālo pakalpojumu rēķinos, kā arī portālā E-pakalpojumi sadaļā “Skaitītāju rādījumu iesniegšana”. Ūdens skaitītāju maiņu jāpiesaka, zvanot uz tālruni 26191479 vai rakstot uz namu.parvalde@preili.lv. SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” vērš iedzīvotāju uzmanību: maijā noteiktā diena ūdens skaitītāju maiņai - 28. maijs.

Iestājoties vasaras sezonai, iedzīvotājiem aktuāls var kļūt jautājums par dažādu santehnisko darbu veikšanu dzīvokļos. SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” Santehnisko darbu dienests atgādina – lai dzīvoklī varētu veikt radiatoru, dvieļu žāvētāju maiņu, kā arī ūdens un kanalizācijas apgādes sistēmas maiņas/remontdarbus, šie plānotie darbi ir jāsaskaņo ar SIA “PREIĻU SAIMNIEKS”. Lai Santehnisko darbu dienesta darbinieki savlaicīgi varētu veikt attiecīgās sistēmas atslēgšanu uz plānoto remontdarbu laiku mājā, dzīvokļa īpašniekam pirms darbu veikšanas nepieciešams sazināties ar SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” Santehnisko darbu dienesta vadītāju Arvi Konošonoku, zvanot uz tālruni 28080497, lai saskaņotu plānotos darbus. SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” norāda, ka ir aizliegts nodarboties ar pašdarbību, un bez saskaņošanas veikt augstāk norādītos darbus.

Un vēl

Preiļu novada Bērnu un jauniešu centrs uzsāk komplektēt grupas 2024./2025. mācību gada interešu izglītības programmās. Jaunu audzēkņu uzņemšana un grupu komplektācija notiek pamatojoties uz audzēkņu vecāku vai likumisko pārstāvju, vai audzēkņu, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu, iesniegumu. Pieteikties iespējams, nākot uz Bērnu un jauniešu centru Kooperatīvā ielā 6, 4. stāvā, aizpildot un parakstot iesnieguma veidlapu, kas pieejama pie dežurantes, iesniedzot to pulciņa skolotājam vai atstājot dežurantei. Nodarbībām vari pieteikties arī elektroniski. Aizpildītu un ar drošu elektronisko parakstu parakstītu iesnieguma veidlapu jāsūta uz preilubjc@preili.lv. Iesnieguma veidlapas pieejamas preili.lv. 

Bērnu un jauniešu centrs atgādina – ja audzēknis ir nolēmis arī nākamgad turpināt apmeklēt nodarbības, iesniegums jāraksta no jauna.


Atstājiet komentāru