2024.gada 28. jūnijs

Kitija, Viestards, Viesturs

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2024.gada 19.jūnijā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2024.gada 19.jūnijā

Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00 -18.06.2024.

Veselības inspekcijas Sabiedrības veselības departamenta Latgales kontroles nodaļa informējusi Preiļu novada pašvaldību par peldvietas ūdens kvalitāti.  Inspekcija paziņojusi, ka Preiļu pilsētas pludmalē ūdens pēc mikrobioloģiskajiem rādītājiem atbilst visām Ministru kabineta noteiktajām drošības prasībām. Ūdens sastāvs peldvietā neapdraud peldētāju veselību un tajā ir atļauts peldēties.

Saskaņā ar Preiļu novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem par pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai, saņemts SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” iesniegums par līdzfinansējuma piešķiršanu daudzdzīvokļu dzīvojamajai mājai Aglonas ielā 29, Preiļos. Līdzfinansējums nepieciešams funkcionāli piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai. Atjaunojamā platība - 525 m².

Mazo grantu projektos šogad tiks īstenotas 18 Preiļu novada iedzīvotāju iniciatīvu grupu un biedrību aktivitātes. Riebiņu centrā, kā arī gājēju celiņa posmā no Riebiņu Kultūras nama līdz Riebiņu vidusskolai uzstādīti trīs soliņi. Savukārt “Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikums'' Preiļu struktūrvienības jaunieši  veikuši piecu puķu un zaļumu kastu izgatavošanu, dēstu iestādīšanu un to uzstādīšanu skolas teritorijā. Jaunieši pavasarī paši sēja un šobrīd arī sastādīja izaudzētos dēstus, sešu šķirņu piparmētras, garšaugu un puķu kastes, kas priecēs ikvienu skolas ciemiņu.

Turpinām aktualitātes

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra apstiprinājusi projekta “Žika laukuma izveide publiskās ārtelpas attīstībai Preiļos” ar Eiropas reģionālās attīstības fonda finansējumu 800 tūkstoši eiro. 2023. gada nogalē tika iesniegts projekta pieteikums Žika laukuma izveidei Preiļos. Jāpiebilst, ka šī projekta ideja ir Preiļu novada iedzīvotāju izauklēta un Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliera, Latvijas Zinātņu akadēmijas Goda locekļa, Preiļu novada goda pilsoņa Jāņa Streiča atbalstīta.

24. jūnijā pulksten 19.00 norisināsies 3. Jāņu festivāls "TV 3 Līgo Preiļos ar koncertuzvedumu "Meklē mani papardēs" PREIĻU PARKA ESTRĀDĒ! “. Koncertuzvedumā piedalās Akvelīna Līvmane, Ilze Pukinska, Elīna Avotiņa, Elīna Bojarkina, Anta Aizupe, Sandija Dovgāne, Edgars Pujāts, Kristians Kareļins, Jānis Kirmuška, Varis Vētra, Jānis Jarāns, Klāvs Kristaps Košins, Mārtiņš Vilsons, Gundars Grasbergs kā arī pavadošā mūziķu grupa Emīla Zilberta vadībā. Biļetes- Preiļu kultūras nama kasē vai internetā biļešuparadīzes vietnē. 

Un vēl

Sakarā ar to, ka Saunas pagasta pārvaldes ēkā notiek remontdarbi projektā energoefektivitātes paaugstināšanai,  pagasta pārvalde ir uz laiku mainījusi atrašanās vietu. Turpmāk iedzīvotāju pieņemšana notiks Skolas ielā 8 jeb bijušās Prīkuļu pamatskolas telpās.

Atstājiet komentāru