2024.gada 8. septembris

Ilga

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2024.gada 26.jūnijā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2024.gada 26.jūnijā

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Preiļu novada pašvaldība atgādina, ka līdz 30. jūnijam Preiļu novada mazajiem un vidējiem uzņēmējiem un saimnieciskās darbības veicējiem, kā arī remigrantiem ir iespējams piedalīties Mazo un vidējo komercsabiedrību un saimnieciskās darbības veicēju projektu līdzfinansēšanas konkursā.Tā mērķis ir sniegt atbalstu projektiem, kas saistīti ar uzņēmējdarbības attīstību un jaunu darba vietu veidošanos Preiļu novadā. Plašāka informācija pieejama preili.lv.

Preiļu novada pašvaldība aicina iedzīvotājus piedalīties konkursā "Sakoptākais īpašums Preiļu novadā". Konkursam jāpiesakās līdz 15. jūlijam, aizpildot pieteikuma veidlapu un iesniedzot to Preiļu novada pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā, Raiņa bulvārī 19, Preiļos vai pagastu pārvaldēs. Konkursam pieteikto objektu vērtēšana notiks jūlija pēdējā nedēļā, uzvarētāju apbalvošana – Preiļu pilsētas svētkos 24. augustā. Konkursa nolikums un pieteikuma anketa pieejama preili.lv.

Turpinām aktualitātes

Pašvaldība informē, ka ir saņēmusi Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” un biedrības “Latgales reģiona attīstības aģentūra” piešķirto finansiālo atbalstu  projekta 19. Latgales novada senioru dziesmu un deju svētku festivāla “Ūgu maize” īstenošanai. Projekta iecerēts organizēt 19. Latgales novada senioru dziesmu un deju svētku festivālu, kas notiks 20. jūlijā Preiļu parka estrādē.  Projekta īstenošanai piešķirts finansējums 3 tūkstoši 500 eiro apskaņošanas tehnikas pakalpojuma un nepieciešamā aprīkojuma nodrošināšanai.

Preiļu novada Līču iedzīvotājiem tiek piedāvāta iespēja individuāli pasūtīt no Preiļu Galvenās bibliotēkas izdevumus – grāmatas un žurnālus, zvanot uz tālruņa numuru 26819391, ar piegādi uz Līču Kultūras nama ēku. Izdevumu piegāde tiek nodrošināta katra mēneša 1. un 3. ceturtdienā. Lokācijas ziņā iedzīvotājiem tuvākā bibliotēka, kur var saņemt citus bibliotekāros un informācijas pakalpojumus, ir Preiļu Galvenā bibliotēka. Gadījumos, kad Līču iedzīvotājiem nepieciešams dators un pieejamība internetam, Preiļu Galvenā bibliotēka aicina vērsties pagasta pārvaldē, kur tiks nodrošināta piekļuve un palīdzība. Kontaktpersona: Vitālijs Plivda, tālrunis -  6533550.

Un vēl

Lai sniegtu bērniem iespēju vairāk laika pavadīt svaigā gaisā, veicot dažādas āra aktivitātes, mācoties un darbojoties radoši, kā arī svinēt lielākus un mazākus svētkus, Preiļu novada pašvaldības bērnudārzā  “Pasaciņa” tika uzbūvēta āra skatuvi. Projektu īstenoja vecāku dibinātā iedzīvotāju iniciatīvas grupa “LAI TOP”, kas finansējumu ieguva  mazo grantu projektā -  “Iedzīvotāji veido savu vidi”.  Skatuve būs izmantojama pirmsskolas vecumu bērniem, pedagogiem, bērnu vecākiem un plašākam apmeklētāju lokam. Būvdarbus brīvprātīgi veica bērnu vecāki – speciālisti ar atbilstošu izglītību un darba pieredzi būvobjektos. Iedzīvotāju iniciatīvas grupa izsaka pateicību ikvienam, kurš piedalījās skatuves būvniecībā.  Būtisku atbalstu sniedza sadarbības partneri – IK “Līdumnieki 86” un SIA “Labi Jumti”, nodrošinot būvniecības procesā nepieciešamās iekārtas. 

Atstājiet komentāru