2024.gada 7. jūlijs

Alda, Maruta

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2024.gada 3.jūlijā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2024.gada 3.jūlijā

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Biedrība Latvijas Lauku forums šogad jau ceturto reizi aicināja Latvijas ciemus un kopienas dalīties to vieduma atslēgās, piesakoties atpazīstamības zīmei “Viedais ciems 2024”. Kopumā tika saņemti 19 pieteikumi no dažādiem Latvijas novadiem. Šogad pie viedā ciema statusa tikusi Alsunga, Ance, Meņģele, Jaunlutriņi, Launkalne un trīs ciemi Latgalē – Dekšāres, Līksna un Pelēči. Preiļu novada Pelēči pretendēja uz viedā ciema statusu jau kopš 2022. gada un pērn ieguva diplomu “Ceļā uz Viedais ciems 2023”, bet šogad aktīvā pagasta kopiena ir tikusi pie kārotās zīmes.

Līdz 30. aprīlim Preiļu novada pašvaldība aicināja ikvienu Preiļu novada iedzīvotāju, kurš sasniedzis 16 gadu vecumu un ir deklarēts Preiļu novadā, piedalīties balsojumā par sabiedrības līdzdalības budžeta projektu ideju konkursā atbalstītajiem projektiem. Balsošanai noslēdzoties, ir izvērtēti konkursa rezultāti un 27. jūnijā Preiļu novada dome lēma piešķirt finansējumu summā līdz 10 tūkstoši eiro sekojošiem projektiem – “Žārej gaļi Geļenovā!”, “Pieniņu ezera peldvietas atjaunošana” un “Saunas pagasta atpūtas laukuma labiekārtošana”.

Preiļu novada pašvaldība informē, ka pieteikšanās mazo un vidējo komercsabiedrību un saimnieciskās darbības veicēju projektu līdzfinansēšanas konkursam pagarināta līdz 7. jūlijam! Projektu līdzfinansēšanas konkursā tiek aicināti piedalīties Preiļu novada mazie un vidējie uzņēmēji un saimnieciskās darbības veicēji, kā arī remigranti. Plašāka informācija pieejama mājaslapā preili.lv.

Turpinām aktualitātes

Preiļu novada pašvaldība aicina iedzīvotājus piedalīties konkursā “Sakoptākais īpašums Preiļu novadā 2024”. Konkursam jāpiesakās līdz 15. jūlijam, aizpildot pieteikuma veidlapu un iesniedzot to Preiļu novada pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā vai pagastu pārvaldēs. Konkursam pieteikto objektu vērtēšana notiks jūlija pēdējā nedēļā, uzvarētāju apbalvošana – Preiļu pilsētas svētkos 24. augustā. Konkursa nolikums un pieteikuma anketa pieejama preili.lv.

Preiļu novada pašvaldība informē, ka gadījumos, ja zemes īpašnieks plāno veikt koku ciršanu ārpus meža vai likvidēt apaugumu lauksaimniecības zemēs, pašvaldībā ir jāvēršas ar iesniegumu, kas pieejams mājaslapas sadaļā “Iesniegumi un veidlapas”. Iesnieguma veidlapā norādīti pielikumi, kas pievienojami klāt. Iesniegumu var iesniegt ne tikai klātienē Preiļu novada pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā, bet arī elektroniski parakstītu iesūtīt uz e-pasta adresi dome@preili.lv. 

Projektā “Digitālā darba ar jaunatni sistēmas attīstība pašvaldībās” Preiļu novada pašvaldība aicina jauniešus sniegt savu viedokli par digitālo aprīkojumu un digitālajiem rīkiem, kas būtu noderīgi darbam ar jaunatni Preiļu novadā. Aptaujas anketu iespējams aizpildīt līdz 30. jūlijam. Aptauja pieejama preili.lv.

Un vēl

Riebiņu novada biedrība “Atspulgs L” mazo grantu projektu konkursā “Iedzīvotāji veıdo savu vidi - 2024” īsteno projektu “Veidosim nākotni kopā!”, ar mērķi veicināt seno amata prasmju apgūšanu un popularizēšanu, stiprinot paaudžu saiknes, kā arī sekmēt lauku iedzīvotāju plašāku iesaisti plānotajās aktivitātēs. Projektā paredzēts pasākums “Ķimenes ceļš no lauka līdz galdam” Preiļos, Goda saimnieču diena Stabulniekos, tautisko rakstu atdzimšanas darbnīca, sveču liešanas meistarklase, botāniskā bareljefa meistarklase - Preiļos un Stabulniekos, kā arī stilizētā latgaliešu tautastērpa iegāde.

Atstājiet komentāru