2024.gada 8. septembris

Ilga

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2024.gada 10.jūlijā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2024.gada 10.jūlijā

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

13. jūlijā ikviens tiek aicināts baudīt Preiļu parka svētkus visas dienas garumā. Dažādas aktivitātes iepriecinās gan lielus, gan mazus Preiļu Galvenajā bibliotēkā, Pliča sātā, Preiļu Kultūras namā, pie zirgu staļļiem, pils, Ievas un Ādama saliņas, mīlestības kalniņa un Preiļu parka estrādē.

Latvijas Dendrologu biedrība par Latvijas “Gada koku 2024” izraudzījusi zemo bērzu Betula humilis. Biedrība, sadarbībā ar VAS “Latvijas Valsts meži” un Preiļu novada Tūrisma attīstības un informācijas centru, aicina visus interesentus 21. jūlijā no pulksten 11. līdz 14. doties uz Latgali – Pelēču ezera purva taku Preiļu novadā. Pie takas būs uzstādīta telts ar dažādu Latvijā sastopamu bērzu sugu zaru paraugiem, kur varēs kārtīgi izpētīt. Tikšanās stāvlaukumā pie purva takas. Aicina apģērbties atbilstoši laika apstākļiem. Papildu informācija – preili.lv.

Līdz 20. augustam Riebiņu multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs “Pakāpieni”, Preiļu novada Jauniešu centrs “Četri” sadarbībā ar Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvaldi un Preiļu novada pašvaldību aicina jaunās mūzikas grupas un solistus no Preiļu un citiem novadiem pieteikties dalībai konkursā “Zelta Krauklis 2024”. Konkurss šogad notiks Preiļu pilsētas svētku laikā 24. augustā pulksten 15. Preiļu parkā pie muižas zirgu staļļiem! Konkursā nepieciešams izpildīt piecas dziesmas. Programmā jāiekļauj viena dziesma valsts valodā. Nolikums un pieteikuma anketa pieejami – preili.lv.

Turpinām aktualitātes

Preiļu novada pašvaldība izsludinājusi pieteikšanos uz Pašvaldības policijas inspektora amata vietu. Ar amata pienākumiem un prasībām pretendentiem var iepazīties preili.lv - sadaļā “Vakances”. Pieteikumu līdz 26. jūlijam iespējams nosūtīt elektroniski parakstītu uz Preiļu novada pašvaldības e-adresi vai e-pasta adresi dome@preili.lv, iesniegt personīgi Preiļu novada pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā vai arī nosūtīt pa pastu, norādot adresātu – Preiļu novada pašvaldība.

Vietējo kopienu pārstāvji no visas Latvijas aicināti pieteikties dalībai 24 stundu tiešsaistes “LĪDZDALĪBAS HAKATONĀ”, kura mērķis ir attīstīt līdzdalības idejas un risinājumus vietējās kopienās. Hakatons norisināsies tiešsaistē Zoom platformā no 12. jūlija pulksten sešiem vakarā līdz 13. jūlija pulksten sešiem vakarā. Lai piedalītos hakatonā, jāizveido komanda 3-5 cilvēku sastāvā, jāizvēlas attīstāmā ideja, kas veicina līdzdalību un risina aktuālas problēmas vietējā kopienā, kā arī jāaizpilda elektroniskā pieteikuma forma. Papildu informācija preili.lv..

Un vēl
 
2024. gada 27. jūnija Preiļu novada domes kārtējā sēdē deputāti apstiprināja Preiļu novada pašvaldības 2023. gada Publisko pārskatu, kur iedzīvotājiem piedāvāta informācija par Preiļu novadu un pašvaldības darbu 2023. gada griezumā, akcentējot novada galvenos stratēģiskos mērķus – aktīva uzņēmējdarbība, pievilcīga dzīves vide, labklājīga sabiedrība un vieda pārvaldība. Pārskats pieejams – preili.lv.

Atstājiet komentāru