2024.gada 8. septembris

Ilga

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2024.gada 17.jūlijā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2024.gada 17.jūlijā

Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

13. jūlijā Preiļu parka svētkos “Pliča sātā” prezentēta fotogrāfa Jāņa Gleizda piemiņas istaba jaunajā imidžā. Projektu īstenoja Latgales Fotogrāfu biedrība sadarbībā ar Preiļu novada pašvaldību un fotomākslinieku, fotovēsturnieku, Latgales Fotogrāfu biedrības dibināšanas iniciatoru un priekšsēdētāju Igoru Pliču, kurš rūpējas par Gleizda mantojumā atstātajiem darbiem un priekšmetiem. Darbiem noslēdzoties, ierīkota mūsdienīga, muzeja krājumu glabāšanai atbilstoša, fotogrāfa Jāņa Gleizda piemiņas istaba – ekspozīcija. Projekta kopējās izmaksas vairāk kā 7 tūkstoši eiro. 

Skates “Gada labākā būve Latvijā 2023” žūrija apskatījusi un izvērtējusi teju 70 būves no visiem Latvijas reģioniem. Pēc vērtējumu kopsavilkuma un diskusijām trešajai kārtai jeb finālam, kas notika 11. jūlijā Rīgas Būvniecības koledžā klātienē un tiešsaistē, žūrija izvirzīja 41 objektu. Starp finālistiem nominācijā “Restaurācija” ir arī Preiļu pils. Objektu skates finālā prezentēja restaurācijas darbu veicējs, būvnieks, SIA “Preiļu celtnieks” valdes loceklis Egils Stikāns.

9. jūlijā Riebiņos projektā “Riebiņu ebreju kapsētas sakopšanas aktivitātes” uzsākta ebreju kapsētas sakopšana. Tiek veikta kapakmeņu pacelšana, attīrīšana, teritorijā esošo bīstamo koku izzāģēšana, liekā apauguma samazināšana. Aktivitātes tiek veiktas kopā ar vācu biedrības L.O.T. brīvprātīgajiem un Preiļu novada jauniešiem, caur darbu kapsētā un kopīgām izglītojošām un kultūras aktivitātēm un pasākumiem veicinot vietējo jauniešu izpratni par ebreju kultūras mantojuma saglabāšanas nozīmību.

Turpinām aktualitātes

Preiļu novada pašvaldība izsludinājusi pieteikšanos uz vides pārvaldības vecākā speciālista amata vietu. Ar amata pienākumiem un prasībām pretendentiem var iepazīties preili.lv sadaļā “Vakances”. Elektroniski parakstītu pieteikumu ar dzīves un darba gaitu aprakstu un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas līdz 28. jūlijam iespējams nosūtīt uz Preiļu novada pašvaldības e-adresi vai e-pasta adresi dome@preili.lv, iesniegt personīgi Preiļu novada pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā, vai arī nosūtīt pa pastu, tālrunis uzziņām: 29336050.

Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvalde izsludinājusi pieteikšanos uz Preiļu Kultūras nama vadītāja amata vietu. Ar amata pienākumiem un prasībām pretendentiem var iepazīties  preili.lv sadaļā “Vakances”. Elektroniski parakstītu pieteikumu ar dzīves un iepriekšējās profesionālās pieredzes aprakstu, vīziju par Preiļu Kultūras nama darbību tuvākajos divos gados un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas līdz 29. jūlija pulksten 17. iespējams nosūtīt uz e-pasta adresi kulturas.parvalde@preili.lv vai pa pastu Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvaldei, tālrunis uzziņām: 28001177.

Un vēl

Latgale ir bagāta ar savas zemes kultūras vērtību, attīstību un tradīciju kopšanu. Kā viena no ilggadējām un unikālām kultūras tradīcijām ir Latgales novada senioru dziesmu un deju festivāls, kas šogad notiks jau deviņpadsmito reizi, šoreiz – 20. jūlijā Preiļu parka estrādē. 2023. gada 17. jūnijā Balvu novada Rugājos notika 18. Latgales novada senioru dziesmu un deju festivāls, kura noslēgumā festivāla karogs tika nodots nākošā festivāla organizētājiem – Preiļu novada pašvaldībai. Festivāla programma pieejama preili.lv.

Atstājiet komentāru