2024.gada 16. septembris

Asja, Asnate, Dāgs, Dārgs

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2024.gada 4.septembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2024.gada 4.septembrī

Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00


Līdz 30. septembrim ikviens ir aicināts pieteikt pretendentus pašvaldības apbalvojumiem Preiļu novada Goda pilsonis, Goda zīme “Par nopelniem Preiļu novada attīstībā” un Atzinības raksts. Preiļu novada Goda pilsonis – augstākais Preiļu novada pašvaldības apbalvojums, ko piešķir fiziskām personām par sevišķiem/īpašiem nopelniem Preiļu novada labā valsts, pašvaldības, sabiedriskajā, kultūras, izglītības, zinātnes, uzņēmējdarbības vai citā jomā. Goda zīme “Par nopelniem Preiļu novada attīstībā” – ir Preiļu novada pašvaldības apbalvojums, ko piešķir fiziskām personām par nozīmīgu un ilggadēju ieguldījumu pašvaldības attīstībā. Savukārt Atzinības rakstsir fiziskas vai juridiskas personas darbības un nopelnu augsta novērtējuma rakstisks apliecinājums.

Kandidātus šiem apbalvojumiem var izvirzīt Preiļu novada domes deputāti, domes komitejas, komisijas, valsts un pašvaldību institūcijas, Preiļu novadā reģistrētas juridiskas personas, biedrības, nodibinājumi vai iedzīvotāji - ne mazāk kā 20 pilngadīgas personas, kuru dzīvesvieta deklarēta Preiļu novada administratīvajā teritorijā, un kuri parakstījuši iesniegumu, norādot paraksta atšifrējumu un deklarētās dzīvesvietas adresi.

Kandidātus var pieteikt rakstiskā veidā, iesniedzot aizpildītu pieteikuma veidlapu Preiļu novada pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā, vai iesūtot aizpildītu anketu elektroniskā veidā Preiļu novada pašvaldībai uz oficiālo e-pasta adresi dome@preili.lv līdz 30. septembrim. Pieteikuma anketām jābūt parakstītām, iesniedzot papīra formātā, jāaizpilda korekti, salasāmā rokrakstā. Apbalvojumu pasniegšana notiks valsts svētku pasākumā 18. novembrī Preiļu Kultūras namā. 

Turpinām aktualitātes

Vienlaikus ar Lietuvas pilsētas Utenas svētkiem, Utenā  ticis parakstīts projekta “Preiļu pils un Utenas muižas vēsturiskā ceļa digitalizācija tūrisma pakalpojumu attīstības veicināšanai kultūras mantojuma objektos Latvijā un Lietuvā” partneru Sadarbības  līgums. Projekta partneri ir Preiļu novada pašvaldība un Utenas izglītības centrs. Projekta mērķis ir uzlabot tūrisma pakalpojumus pārrobežu mantojuma objektos Preiļu pilī Latvijā un Utenas muižā Lietuvā. Projektā tiks izmantotas tūrisma, mākslas un izglītības platformas, vienlaikus investējot tehniskos risinājumos un modernās tehnoloģijās. Turklāt Preiļu novada pašvaldība un Utenas izglītības centrs organizēs apmācības, gadatirgus, nometnes un izglītojošas laboratorijas tūrisma pakalpojumu sniedzējiem, uzņēmējiem, kultūras menedžeriem, māksliniekiem, skolēniem un studentiem. 

Piedaloties Preiļu novada pašvaldības mazo un vidējo komercsabiedrību un saimnieciskās darbības veicēju projektu līdzfinansēšanas konkursā, zemnieku saimniecība “Vilkači” sekmīgi īstenoja projektu “Inventāra iegāde tūristu labbūtības nodrošināšanai un jaunu pakalpojumu sniegšanai”. Projektā iegādāts jauns inventārs, kas kalpos kvalitatīvu pakalpojumu nodrošināšanai un tūristu labbūtības veicināšanai – iegādāta lapene, pieci saliekamie galdi, 30 saliekamie krēsli un dārza mēbeļu komplekts. Projekta kopējais finansējums – 3 tūkstoši 682 eiro.

Un vēl

27. augustā Preiļu novada pašvaldības Preiļu novada jauniešu iniciatīvu projektu konkursā “Paplašini robežas!” tika realizēts projekts “Dzīvot un mācīties zaļi”. Vasaras izskaņā Riebiņu vidusskola pulcēja sev apkārt brīvprātīgos jauniešus, skolas pedagogus un citus darbiniekus, lai kopīgi jauninātu un labiekārtotu skolas apkārtni, uzsākot jauno mācību gadu. Kopīgiem spēkiem tika iestādīti trīs bumbieru un trīs ķiršu stādi, kā arī sakopta apkārtne. Talkas noslēgumā pēc labi padarītā darba tika rīkots pikniks, kur talkas dalībnieki cienājās ar tēju, uz ugunskura ceptām desiņām un citām uzkodām, kā arī baudīja kopā būšanas iespēju un novēlēja viens otram jaukus vārdus jaunajam mācību gadam.

Atstājiet komentāru