2024.gada 16. oktobris

Daiga, Dinija

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2024.gada 16.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2024.gada 16.oktobrī

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00


Jau septīto gadu pēc kārtas Preiļu Mūzikas un mākslas skola organizēja izcilā latviešu komponista Jāņa Ivanova piemiņas pasākumus Preiļos. 9. oktobrī Jāņa Ivanova piemiņas pasākumā tika pasniegtas balvas 6.tā Jaundarbu konkursa mūzikā un mākslā, kas veltīts komponista Jāņa Ivanova piemiņai, Grand Prix laureātiem. Kategorijā “Mūzika”, konkursa tēma “vokalīzes un skicējumi”, piedalījās 18 darbi divās vecuma grupās. Žūrijas komisija lēma augstāko novērtējumu, galveno balvu “Grand Prix mūzikā” piešķirt Miļenai Odincovai par skaņdarbu “Rīts. Pamošanās”. 

Kategorijā “Māksla”, konkursa tēma “Jāņa Ivanova vokalīzes krāsās”, piedalījās 113 audzēkņu radošie darbi. Žūrijas komisija mākslā lēma galveno balvu “Grand Prix mākslā” piešķirt Robertam Bērziņam par darbu “Jāņa Ivanova vokalīze “Gubu mākoņi””. Grand Prix balva ir keramiķa, Preiļu Mūzikas un mākslas skolas pedagoga Raivo Andersona roku darbs. Pateicoties Preiļu novada pašvaldības atbalstam, Grand Prix ieguvēji saņēma arī naudas balvas. 

Biedrība “Jaunie Spārni” izsludina pieteikšanos uz ģimeņu nometni “Dzīvojam kopā!”, kas norisināsies no 8. līdz 10. novembrim viesu mājā “Ēdene”. Nometnē piedalīsies Latvijas un Ukrainas ģimenes, un tā tiek rīkota ar mērķi veicināt Ukrainas ģimeņu veiksmīgāku iekļaušanos Latvijas sabiedrībā. Ģimenēm būs iespēja labāk integrēties sabiedrībā, apgūt latviešu tradīcijas un piedalīties kopīgos svētkos. Pieteikties nometnei aicinātas Preiļu novada un Ukrainas ģimenes, kas šobrīd dzīvo Preiļu novadā. Vietu skaits nometnē tiks sadalīts vienlīdzīgi – 50 % Latvijas un 50 % Ukrainas ģimenēm. Priekšroka tiks dota ģimenēm ar bērniem vecumā līdz 7 gadiem. Dalība nometnē ir bez maksas! 

Turpinām aktualitātes

Sākot ar 15. oktobri aicina pieteikties vienreizējā pabalsta bērnam ar invaliditāti, kurš deklarēts Preiļu novada administratīvajā teritorijā, saņemšanai. Pabalsta apmērs ir 20 eiro. Lai saņemtu pabalstu, aicina bērna ar invaliditāti likumiskos pārstāvjus griezties pie savai dzīves vietai tuvākā sociālā darba speciālista, iesniedzot iesniegumu.

Turpinās darbs pie projekta “Preiļu novada pašvaldības dzīvokļu atjaunošana”, kuram piešķirts Eiropas Savienības Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums. Projekta mērķis ir veicināt sociāli atstumto kopienu un mājsaimniecību ar zemiem ienākumiem integrāciju, nodrošinot mājokļu pieejamību Preiļu novada administratīvajā teritorijā un samazinot rindu šādu mājokļu izīrēšanai. Projekta sasniedzamie rezultāti ir atjaunot vai pārbūvēt 11 neizīrētus dzīvokļus, samazinot pašvaldības dzīvokļa jautājumu risināšanā sniedzamās palīdzības reģistra rindu vismaz par 20 %.

Laika posmā no šī gada 31. jūlija, kad tika parakstīta vienošanās starp Centrālo finanšu un līgumu aģentūru un Preiļu novada pašvaldību par ERAF finansējuma piešķīrumu, pašvaldība ir noslēgusi līgumu ar SIA “Siltas krāsnis”. Tika veikta atjaunošana četros projektā iekļautajos dzīvokļos Preiļu pilsētā, Bašķos un Rimicānos, uzstādot un atjaunojot ar malku kurināmās krāsnis un plītis. Pašlaik tiek strādāts pie iepirkumu procedūras izsludināšanas par siltumapgādes sistēmas sakārtošanu 7 dzīvokļiem Pelēču un Stabulnieku pagastos, kuri tiks pieslēgti lokālajiem vai centrālajiem siltumtīkliem. Tiek veikti arī sagatavošanas darbi kosmētisko remontdarbu iepirkumu izsludināšanai projektā iekļautajiem dzīvokļiem. Projekta īstenošanas laiks - līdz 2026. gada 31. jūlijam. Kopējās projekta izmaksas: 472 tūkstoši 167 eiro.  

Un vēl

Zivju fonda padomes sēdē pavasarī tika apstiprināts Preiļu novada pašvaldības projekta pieteikums “Materiāli tehniskās bāzes uzlabošana Preiļu novada ezeru zivju resursu aizsardzības pasākumu īstenošanai”. Projektam tika piešķirts Zivju fonda līdzfinansējums 9 tūkstoši 425 eiro. Par projekta līdzekļiem iegādāta sporta kamera ar papildaprīkojumu - viens komplekts, divas planšetes un laiva, laivas motors un laivas papildus aprīkojums. Kopējās projekta izmaksas - 10 tūkstoši 109 eiro. Projektā iegādātais aprīkojums nodots Preiļu novada Pašvaldības policijas rīcībā, kas veic zivju resursu uzraudzību novada ūdenstilpēs.

Atstājiet komentāru