2024.gada 30. marts

Igmārs, Ilgmārs, Nanija

Pieaug Siguldas izredzes uzņemt olimpiešus

Pieaug Siguldas izredzes uzņemt olimpiešus

Kanādas pilsētas Kalgari iedzīvotāji otrdien referendumā nobalsojuši pret 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu uzņemšanu, liecina rezultāti.

Pagaidām referenduma rezultāti vēl nav oficiāli apstiprināti, bet pašreizējā informācija liecina, ka Kalgari iedzīvotāji neatbalsta Olimpiādes uzņemšanu.

Kalgari pilsēta publicējusi 304 774 balsu rezultātus, kurā 171 750 (56,4%) ir pret četrgades nozīmīgākā foruma uzņemšanu, kamēr par ir 132 832 (43,6%).

Referendumā Kalgari iedzīvotājiem vajadzēja atbildēt uz vienkāršu jautājumu: "Vai jūs atbalstāt vai neatbalstāt, ka Kalgari uzņem 2026.gada Ziemas olimpiskās spēles."

Sagaidāms, ka drīzumā Kalgari atsauks savu kandidatūru no 2026.gada olimpisko spēļu rīkošanas. Gala lēmums gan jāpieņem pilsētas vadībai.

Rezultāti oficiāli tiks paziņoti tikai piektdien, kamēr Kalgari pilsētas vadība par saviem plāniem pavēstīšot pirmdien, bet vilšanos par rezultātiem jau paudusi Kanādas Olimpiskā komiteja.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) 2026.gada olimpisko spēļu mājvietu nosaukts nākamā gada jūnijā. Vēl uz Olimpiādes rīkošanu kandidē Itālijas pilsētas Milāna un Kortīnas d'Ampeco, kurām ir apvienotais pieteikums, kā arī Zviedrijas galvaspilsēta Stokholma, kas turklāt renes sporta veidus iecerējusi aizvadīt Siguldas kamaniņu trasē.

Tiesa, arī Zviedrijā pašlaik valda neskaidrība ap kandidatūru.

Kalgari veiksmīgi uzņēma Ziemas olimpiskās spēles 1988.gadā, turklāt 2010.gadā šī gadalaika Olimpiāde notika citā Kanādas pilsētā Vankūverā.

Šī gada Ziemas olimpisko spēļu mājvietai Phjončhanai no Dienvidkorejas savulaik rīkot četrgades nozīmīgāko forumu bija tikai divas konkurentes - Minhene (Vācija) un Ansī (Francija), kamēr Ķīnas galvaspilsēta Pekina uzvarēja cīņā par tiesībām rīkot 2022.gada Ziemas olimpiskās spēles ar tikai vienu citu pilsētu - Almati no Kazahstānas.

Atstājiet komentāru