2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Nevalstiskās organizācijas saņem domes atbalstu savu ieceru īstenošanai

Nevalstiskās organizācijas saņem domes atbalstu savu ieceru īstenošanai

Šodien Jēkabpils domes sēdē deputāti balsoja par finansējuma piešķiršanu nevalstisko organizāciju izstrādātajiem projektiem.

 

Kā informēja domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Raščevskis, darba grupa mēneša laikā izvērtēja projektus un atbalstīja 12 no visiem 25 iesniegtajiem. Domes paredzētais finansējums vienam projektam ir 600 latu, pārējais – biedrības līdzfinansējums. Vienam no projektiem prasīts domes finansējums 585 latu apmērā, vēl vienam – 410 latu apmērā. Tādējādi kopējais piešķirto līdzekļu apjoms ir 6995 lati.

 

Plastilīna animācijas filmas, suvenīru darbnīcas un pieredzes braucieni

 

Biedrība „Ašie lūši”, apvienos darba grupā latviešu un ukraiņu bērnus un veidos plastilīna

animācijas filmiņas Jēkabpils vēstures izzināšanai un savas pilsētas patriotisma sajūtu vairošanai. Paredzētas radošās darbnīcas Jēkabpils Vēstures muzejā. Kopējās projekta izmaksas ir 951,07 lati, projektu vada Sanita Dīriņa.

 

Jēkabpils pensionāru apvienība „Sasaiste” īstenos projektu „Seniori - labo pārmaiņu pilsētai”. Paredzēts iesaistīt seniorus un citus interesentus pilsētas vēstures izzināšanā un popularizēšanā, labiekārtošanas pasākumos. Darbosies suvenīru darbnīca, paredzēta Jēkabpils pilsētas Jēkaba ielas vēstures un tagadnes izzināšana, iegūto materiālu sistematizēšana, prezentācijas materiālu sagatavošana, Jēkaba ielas svētki un aktīvāko projekta īstenotāju pieredzes apmaiņas brauciens pie Jelgavas pensionāriem. Projekta kopējās izmaksas ir 1200 latu.

 

Ukraiņu kultūras biedrība “Javir” rīkos Ukraiņu kultūras dienas vairākos posmos. Pasākumā „Mūsu nākotne sākas šodien” būs rokdarbu šūšana, izgatavošana, izmantojot ukraiņu un latviešu tautas ornamentu motīvus; sadarbojoties ar citām biedrībām, tiks organizēti Ivana Kupala svētki Jēkabpilī, izstāde „Ukraiņu mākslinieki Latvijā”, izšūšanas radošo darbu izstādes, ukraiņu dziesmu koncerts, ukraiņu mājas (ukrainska hata) atvērto durvju diena, ukraiņu valodas apgūšana pasākumā „Vecmāmiņas stāsti”, noslēguma koncerts Jēkabpilī ar vieskolektīviem no Ukrainas. Projekta izmaksas ir 1620 latu.

 

Paaudžu vienotība, ģimenes pret agresiju, tikumiskās vērtības

 

Biedrība „Izglītības iniciatīvu centrs” īstenos projektu „Pilsoniskas sabiedrības spēcināšana Jēkabpilī”. Plānots veikt Jēkabpils pašpārvalžu institūciju aptauju, metodiska atbalsta e- materiāla izstrādi, projekta mērķa grupas un plašākas Jēkabpils sabiedrības iepazīstināšanu ar izstrādāto materiālu izmantošanas iespējām. Projekta kopējās izmaksas ir 665 lati, pašvaldības finansējums – 585 lati.

 

Biedrība kristīgai paaudžu kopībai „Tilts” realizēs projektu „Stipra ģimene- tagadnei un nākotnei”. Tiks sagatavots informatīvs buklets par biedrības „Tilts” darba virzieniem, palīdzības iespējām, divu dienu konference, kurā plānotas vieslektoru uzstāšanās par dažādām tēmām- „Teraplay” metode, „Ieskats pasaku terapijā”, deju un kustību terapija, radošās darbnīcas, Sanktpēterburgas Pasaku terapijas institūta psiholoģes Tatjanas Grabenko lekcija, dievkalpojums, veltīts Ģimenes dienai, ģimeņu pasākums. Projekta kopējās izmaksas ir 1840,90 latu.

 

 

Jēkabpils krievu biedrība „Rodņik” plāno savā projektā „Kultūras mantojums un kristīgā morāle mūsdienu jaunatnes audzināšanas jautājumos” aktivitātes, kas vērstas uz cilvēcisko vērtību veidošanu mūsdienu jauniešos uz kristīgās morāles un kultūrmantojuma pamata - būs lekcija, diskusijas „Cilvēka dvēseles dievnams”, „Dievmātes tēls mākslā”, „Tautas gudrības pērles”, svēto vietu apmeklēšana, pasākums „Teatrālā māksla un tautas tradīcijas”. Projekta kopējās izmaksas ir 850 latu.

 

Dienvidlatvijas vecticībnieku kultūrizglītības biedrība “Belovodije” līdzekļus prasījusi pieminekļa „Vecticībniekiem kritušiem par Latvijas brīvību 1918.- 1920. gados” renovācijai. Paredzēts izstrādāt

renovācijas projektu, no jūnija līdz septembrim veikt renovācijas darbus, oktobrī – novembrī plānota pieminekļa svinīga atklāšana., lekcijas, ekskursijas skolēniem, jauniešiem, aktīvi piesaistot mazpulkus un jaunsargus, sadarbība ar Tūrisma un informācijas centru. Kopējās izmaksas ir 1430 latu.

 

Mūžizglītība, patriotiskā audzināšana un sēļu danči

 

Biedrība „Vecāki izglītības atbalstam” projektā „Vai barga audzināšana var radīt agresiju sabiedrībā?” paredzējusi rīkot Jēkabpils skolās fotogrāfiju un bērnu zīmējumu konkursu „Audzināt

bez agresijas!”, sadarbojoties ar skolu padomēm organizēt diskusiju par vecāku sadarbības daudzveidošanu ar skolām, kā arī iekļauta tematika par agresivitāti Jēkabpils sabiedrībā. Būs radošā

darbnīca „Ir vajadzīgs padoms!” Jēkabpils pilsētas skolēnu vecākiem. Projekta izmaksas ir 816 latu.

 

Jēkabpils Latviešu biedrība 11.maijā rīkos konferenci „Daugava- likteņa un kultūras upe”. . Konferences laikā plānotas lekcijas un ilustratīvu materiālu demonstrēšana katram lektoram par attiecīgo tēmu: Juris Urtāns par Daugavas laivām, Iveta Tāle par Daugavu folklorā, Lūcija Ķuzāne par Daugavu likteņstāstos, Arvīds Barševskis – par Daugavu kā dabas objektu. Projekta laikā notiks skolēnu radošo darbu konkurss par Daugavu - esejas, dzejoļi, pētnieciskie darbi, zīmējumi u.c.

Projekta kopējās izmaksas ir 755,20 Ls.

 

Jēkabpils pilsētas pensionāru apvienība konkursā startē ar projektu „Aktīvi seniori Jēkabpilī”, kura mērķis ir stiprināt mūžizglītības tradīcijas pensionāru vidū Jēkabpilī. Paredzētasrīs izglītojošas un pieredzes apmaiņas tikšanās – pēcpusdienas ar Jēkabpils dzejniekiem un rakstniekiem - Annu Skaidrīti Gailīti, Lūciju Ķuzāni, Andri Grīnbergu, Rutu Štelmaheri, Ronaldu Briedi; jurista konsultācija - tikšanās ar pensionēto tiesnesi Annu Knodzi; pieredzes apmaiņas brauciens uz Koknesi, apmeklējot „Likteņdārzu”, pieredzes apmaiņas brauciens uz Bausku, tiekoties ar Bauskas pilsētas pensionāru apvienību, Rundāles pils kompleksa apmeklējums. Kopējās izmaksas ir 934 lati.

 

Poļu biedrība „Rodacy” realizēs projektu „Mūsu kopējā pilsēta”, kura mērķis ir mazākumtautību iedzīvotāju iekļaušanos Jēkabpils sabiedrībā. Paredzētas lekcijas par Latvijas vēsturi, arhitektūru, kultūru un tradīcijām, akcentējot Jēkabpils pilsētas piemēru. „Vēsture savām acīm”- plānoti muzeju un dažādu vēsturisko vietu apmeklējumi- brauciens uz Rīgu, Okupācijas muzeju, Latvijas Tautas frontes muzeju, Latvijas vēstures un arhitektūras pieminekļu apskate, Jēkabpils Vēstures muzeja apmeklējums. Tautas tradīcijas pasākums, tautas tradīciju svinēšana, nacionālā virtuve, tautasdziesmas un dejas.Kopējās izmaksas ir 797 lati.

 

Sēļu kultūras biedrība īstenos projektu „Tradīcijas un jaunrade. „Nāc, spēlē, danco!”” Projekts paredz reizi mēnesī no augusta līdz novembrim rīkot četras seminārnodarbības- pasākumus, pieaicinot tradicionālajā kultūrā praktizējošas un muzicējošas bērnu un jauniešu folk un postfolk grupas no Latvijas un Lietuvas. Projekta noslēguma paredzēts sarīkojums „Nāc, spēlē, danco!”- koncerts un dažādu tautu un laikmetu tradicionālo danču vakars. Projekta kopējās izmaksas ir 670 latu, pašvaldības finansējums – 410 latu.

 

Materiālu sagatavoja Māra Grīnberga

Atstājiet komentāru