2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

No pludmales aizvāktās smiltis ved uz bērnudārzu smilškastēm

No pludmales aizvāktās smiltis ved uz bērnudārzu smilškastēm

Kopš šā gada plūdiem, kad Daugavā ilgstoši turējās augsts ūdens līmenis, Daugavas kreisais krasts kļuvis daudz smilšaināks un vietās, kur kādreiz bija lēzena pieeja upei un auga zāle, izveidojušās Rīgas jūrmalas cienīgas, augstas, grūti izbrienamas kāpas.
 
Zem smiltīm pazudusi arī betonēta josla, kas agrāk stiepās līdz pašai upei un bija domāta, lai vajadzības gadījumā šeit varētu piebraukt Ugunsdzēsības un glābšanas dienests.
 
Šorīt portāls Radio1.lv novēroja, ka pie tilta strādā traktori un buldozers, kā arī kravas automašīnas, kuras ved projām smiltis.
 
Jēkabpils pilsētas pašvaldības izpilddirektors Dainis Līcis portālam Radio1.lv skaidroja, ka viņš jau maijā izdevis rīkojumu attīrīt krastmalu no smiltīm, jo šeit nevar piebraukt ugunsdzēsēji glābēji, tāpēc ir apgrūtināta ūdens ņemšana un glābšanas darbi.
 
Attīrīšanas darbus veic SIA "Jēkabpils pakalpojumi", bet smiltis tiek nogādātas Jēkabpils pirmsskolas izglītības iestādēs.
 
Jautāts, vai smiltis nevarēja izmantot plūdos izskalotās Daugavas gultnes līdzināšanai un pēc tam labiekārtotas peldvietas izveidei, viņš atbildēja ar kategorisku "nē": "Šeit ir aizliegts peldēties un dome arī neplāno atļaut peldēties, jo šī vieta ir prasījusi pārāk daudz cilvēku upuru."
 
Māra Grīnberga
 
Foto: Atis Caune - Zalāns

Atstājiet komentāru