2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kāpēc Kurzemes un Vienības ielu rekonstrukcijas darbi sākās trīs mēnešus vēlāk?

Kāpēc Kurzemes un Vienības ielu rekonstrukcijas darbi sākās trīs mēnešus vēlāk?

Kaut arī apjomīgā Kurzemes un Vienības ielas rekonstrukcijas darbus bija plānots jau vasaras sākumā, 10.jūnijā, tie sākušies trīs mēnešus vēlāk, gandrīz uz rudens sliekšņa, kad būvdarbu sezona jau pamazām tuvojas noslēgumam.

 

Par to, kā arī par izmaiņām rekonstrukcijas darbu laikā žurnālistiem vakar notikušajā preses konferencē pastāstīja Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības jautājumos Aivars Kraps, Attīstības un investīciju nodaļas vadītājas vietniece Inga Virsnīte, Jēkabpils domes Pilsētsaimniecības departamenta direktors Raits Sirmovičs, SIA “Saldus ceļinieks” atbildīgais būvdarbu vadītājs Edgars Brūveris un SIA “Saldus ceļinieks” Jēkabpils struktūrvienības vadītājs Guntis Kļaviņš.

 

“Būvdarbi sākās ar aizkavēšanos, visu vasaru vai vismaz daļu vasaras būtu varējuši strādāt, ja nebūtu šo ilgo procedūru valsts līmenī,” atzina Raits Sirmovičs.

 

Arī Edgars Brūveris norādīja, ka grafiks būs saspringts, jo ir pazaudēts daudz laika – trīs mēneši. Kopumā abu ielu rekonstrukcijai bija paredzēti 11 mēneši, no tiem palikuši vien astoņi un darbi jāpabeidz līdz nākamā gada 30.septembrim.

 

Raits Sirmovičs skaidroja, ka sadarbības iestāde – Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, kura arī līdzfinansē šo projektu, Jēkabpils pilsētas pašvaldības projekta pieteikumu pieņēma vien tad, kad bija veikts iepirkums. Kā informēja Inga Virsnīte, pašvaldība projekta pieteikumu iesniedza jau 29.aprīlī, bet līgums tika noslēgts tikai 29.jūlijā.

 

“Pieteikuma izskatīšana un vērtēšana ministrijā vienmēr ilgst aptuveni trīs mēnešus, ja šim projektam būtu tikai divi sadarbības partneri – Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Jēkabpils pašvaldība -, tad darbus varēja uzsākt 10.jūnijā,” piebilst R.Sirmovičs.

 

Aivars Kraps uzsvēra, ka šis ir otrais lielākais projekts pēc Rīgas, Brīvības un Blaumaņa ielas rekonstrukcijas projekta. Vienības, Kurzemes ielas rekonstrukcijas projekts ir sadalīts trijās daļās. Kurzemes un Vienības ielas rekonstrukcijas veicējs ir SIA “Saldus ceļinieks”, bet tilta rekonstrukciju veiks uzņēmums “LNK industries group”.

 

Tilta rekonstrukcija sāksies septembrī un darbi būs tādi, ko ne braucēji ne gājēji nepamanīs, jo tie šogad notiks galvenokārt tilta apakšējā daļā. Ar “Saldus ceļinieku” ir vienošanās, ka viss, ko viņi izraks, arī pabeigs līdz pat pirmajai asfalta kārtai, iekams iestāsies pirmais sals, piebilda A.Kraps.

 

Edgars Brūveris stāsta, ka pirmie darbi ir esošās segas noņemšana – frēzēšana. Kurzemes ielai segums tiks nofrēzēts visā garumā, izņemot krustojumu ar Ventas ielu. Satiksme visā ielas garumā tiks slēgta tikai frēzēšanas laikā, pēc tam satiksmes nebūs, bet ielu varēs šķērsot. Līdz novembra beigām paredzēts atjaunot brauktuves segumu līdz apakškārtai līdz iebrauktuvei uz “Citrusu”. Būvnieki sola nodrošināt piebraukšanu gan pie sabiedriskām ēkām, gan pie privātajām mājām.

 

Vienības iela tiks nofrēzēta no tilta līdz krustojumam ar Kļavu ielu, satiksme tiek organizēta pa Ledus ielu un Neretas ielu, arī Vienības ielā līdz novembra beigām tiks atjaunots segums līdz apakškārtai, tas nozīmē, ka asfalts būs. Kustība pa Vienības ielu būs slēgta vispār, bet pa Liepu ielu varēs aizbraukt tikai līdz krustojumam, šķērsot nevarēs. Toties pa lokveida kustības apli transporta kustība saglabāsies.

 

Riteņbraucējiem būvdarbu zonā pārvietoties nebūšot iespējams, jo tur būs šķembu segums. Savukārt gājēji no tilta centrā varēs nokļūt, kāpjot pa kāpnēm lejā uz dambi.

 

Rekonstrukcijas laikā tiks noraktas puķu dobes, un uz Rīgas ielu satiksme būs organizēta kā no T veida krustojuma, informē būvnieki.

 

Tāpat vēl šogad rekonstrukcijas laikā tiks nojaukta Jēkabpils Romas katoļu draudzei piederējusī māja, bet citi darbi Vienības, Brīvības ielas un Draudzības alejas krustojumā netiks uzsākti.

 

Māra Grīnberga

 

Foto: Atis Caune-Zalāns

 

Saistītie raksti: Satiksmes ierobežojumi

Komentāri (0-1/1)

  • znots
    02.07.2018 18:15
    Labs nāk ar gaidīšanu un ...

Atstājiet komentāru