2024.gada 10. maijs

Maija, Paija

Jēkabpilieši siltumtīkliem parādā 1,3 miljonus latu (TABULAS)

Jēkabpilieši siltumtīkliem parādā 1,3 miljonus latu (TABULAS)

SIA “Jēkabpils siltums” sniegtā informācija liecina, ka novembrī viena apkures kvadrātmetra apsildīšana jēkabpiliešiem vidēji izmaksājusi 72 santīmus, bet oktobrī tā bija – 52 santīmi. Oktobra izmaksas ir zemākas, jo apkures sezona pilsētā sākās šī mēneša nogalē. Cik daudz nācies maksāt katras mājas iedzīvotājiem oktobrī un novembrī, to var aplūkot tabulā.

 

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Karpenko skaidro, ka ir aptuveni septiņas mājas, kuru iedzīvotājiem novembrī par siltumu nācies maksāt vairāk nekā latu par apkures kvadrātmetru. Vaina, kāpēc jāmaksā tik dārgi, esot jāmeklē attiecīgo ēku uzbūvē. Iespējams tajās jāmaina komunikācijas vai ēkas jāsiltina. Šo māju saraksts esot zināms pašvaldības atbildīgajiem dienestiem. Savukārt vismazak par apkuri maksā renovēto māju iemītnieki. Aleksandrs Karpenko arī atzina, ka parādi par apkuri nemazinās un patlaban tie ir 1,3 miljoni latu.

 

Viņš norādīja, ka iedzīvotāju zemās maksātspējas dēļ nākamvasar var tikt apdraudēta divu vērienīgu projektu īstenošana – siltumtrašu atjaunošana. Nākamgad paredzets atjaunot divus siltumtrašu posmus. Pabeigt jau šoruden iesākto Jaunā un Zegales ielā, kura kopgarums ir pusotrs kilometrs un kopējās izmaksas vairāk nekā miljons latu. Otrs siltumtrašu posms, ko paredzets atjaunot ir Celtnieku ielas mikrorajonā, kur trases jānomaina aptuveni kilometra garumā. Šo darbu aptuvenās izmaksas ir 400 tūkstoši latu.

 

Atstājiet komentāru