2024.gada 10. maijs

Maija, Paija

Zemgali Sabiedriskā transporta padomē pārstāvēs Aivars Okmanis

Zemgali Sabiedriskā transporta padomē pārstāvēs Aivars Okmanis

Svitenē notikušajā Zemgales Plānošanas reģiona (ZPR) Attīstības padomes sēdē dalībnieki darbam topošajā Sabiedriskā transporta padomē deleģēja Rundāles novada domes priekšsēdētāju Aivaru Okmani. Patlaban Aivars Okmanis ir ZPR Sabiedriskā transporta komisijas priekšsēdētājs un vada Latvijas Pašvaldību savienības Tehnisko problēmu komitejas darbu.
Jau ziņots, ka, stājoties spēkā Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma grozījumiem, valstī tiek veidota Sabiedriskā transporta padome, kuras sastāvā būs 10 dalībnieki, tostarp pa vienam deleģētam pārstāvim no katra plānošanas reģiona. Padomes kompetencē būs veidot un pārzināt vienotu reģionālās nozīmes maršrutu tīklu, lemt par pakalpojumu organizēšanu un pārraudzīt lēmumu izpildi, apstiprināt pakalpojumu tarifus un to izmaiņas, definēt nepieciešamo pakalpojumu apjomu, pārraudzīt sabiedriskajam transportam no valsts budžeta iedalīto finanšu līdzekļu administrēšanu, sadali un piešķiršanu, kā, arī atbilstīgi savai kompetencei, veikt citus pienākumus.
Savukārt par izpildinstitūcijas – Autotransporta direkcijas un Plānošanas reģionu speciālistu funkciju sadali lems jaunizveidotā Sabiedriskā transporta padome.
 

Juris Kālis,

ZPR sabiedrisko attiecību speciālists.
 
 

Aivars Okmanis

Atstājiet komentāru