2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Tapis dokumentāls kinostāsts par Franci Sjomkānu

Tapis dokumentāls kinostāsts par Franci Sjomkānu

9.janvārī plkst. 18.00 Jēkabpils tautas nama kamerzālē pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filmas „Mēs – jēkabpilieši. Francis Sjomkāns", portālu Radio1.lv informēja Jēkabpils Kultūras pārvaldes projekta koordinatore Valda priekule.
 
Tas ir mēģinājums zibošos kadros ietvert un saglabāt Jēkabpilij, un ne tikai, nozīmīga cilvēka – izcila skolotāja un talantīga trenera - dzīvi, pasaules redzējumu, attieksmi pret lietām. Kolēģi par Franci Sjomkānu teic, ka viņš „ir ideāls skolotājs, Dieva izredzēts darbam ar bērniem un jauniešiem." „Viņa īpašības pievelk citus. Viņš ar katru prot aprunāties." „Viņš visu sevi ziedo bērniem, māca ne tikai sportot, bet ar personīgo piemēru audzina iekšējo kultūru, darot to neuzbāzīgi, neuzkrītoši, it kā nejauši."

Garajā darba mūžā Sjomkāns spējis izaudzināt vairākus Latvijas čempionus lodes grūšanā, skriešanā un citos sporta veidos. Tie ir Juris Bērziņš, brāļi Aivars un Edgars Lambas, Aija Broka un citi. Viņa ietekmē daudzi puiši savulaik izvēlējušies sporta skolotāja amatu. Tagad gan viens otrs no viņiem jokojot piebilst, ka par to esot drusku dusmīgi, jo skolotāja profesija šobrīd nav no tām prestižākajām. Savos cienījamos gados Francis Sjomkāns joprojām ir viens no vecākajiem un rezultatīvākajiem sportistiem valstī.

Šogad pēc Jēkabpils pilsētas domes pasūtījuma tapuši kinostāsti arī par skolotāju Valdi Sakaru un diviem dakteriem – Antonu Zvīdri un Viesturu Skrodeli. Šo filmu pirmizrādes notiks februārī.
 
Foto: jekabpils.lv

Komentāri (0-1/1)

  • es
    02.07.2018 18:15
    shis skolotajs tiesham ir no Dieva!!! labaku sporta skolotaju pat iedomaties nevar :) sportu pasniedza man tikai pirmas 5 klases,bet es vinju atcereshos visu muzhu!!!

Atstājiet komentāru