2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Nojauc degvielas uzpildes stacijas graustu Rīgas un Zīlānu ielas krustojumā

Nojauc degvielas uzpildes stacijas graustu Rīgas un Zīlānu ielas krustojumā

Pirms Ziemassvētkiem nojauca vecās degvielas uzpildes stacijas graustu Jēkabpilī, Rīgas un Zīlānu ielas krustojumā. Šodien tiek nojaukts ēkas grausts, kurā atradās eļļas uzpildes iekārtas. Savukārt degvielas cisternas, kas atrodas zem zemes – izcels pavasarī.

 

“Zem zemes vēl ir palikušas trīs cisternas, kurās savulaik glabājās degviela. Tās paredzēts izcelt pavasarī un visticamāk – nodot metāllūžnos,” sarunā ar Radio1.lv sacīja Jēkabpils domes Pilsētsaimniecības departamenta direktors Raits Sirmovičs.

 

Pēc daudzu gadu ilgām pārrunām, Jēkabpils domei beidzot izdevās vienoties ar uzņēmumu “Latvijas nafta” par šī grausta nojaukšanu. Vairāk nekā 20 gadu garumā ik pa laikam pašvaldība atgriezās pie tēmas, ka vecās degvielas uzpildes stacijas grausts ir jānojauc. Tika pat izteikts priekšlikums, ja neveicas pārrunas ar “Latviajs naftu”, pašvaldība graustu nojauks un par darbiem piestādīs rēķinu.

 

Patlaban grausts ir nojaukts, atlicis vien aizvākt komunikāciju dalas, kas atrodas zem zemes. Teritorija uz kuras atradās vecā degvielas uzpildes stacija pieder diviem īpasniekiem – valstij un privātpersonai. Jēkabpilī ir arī vairāki citi grausti, kas gaida nojaukšanu, iespējams, ka šiem darbiem tiks atvēlēti līdzekļi nākamā gada budžetā.

 

Foto: Atis Caune-Zalāns

Atstājiet komentāru