2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Mūžībā aizgājis SIA "Jēkabpils ūdens" valdes priekšsēdētājs Mihails Aleksejevs

Mūžībā aizgājis SIA "Jēkabpils ūdens" valdes priekšsēdētājs Mihails Aleksejevs

  • 21 julijs 2020 --

IN MEMORIAM
Mihails Aleksejevs

(20.06.1962.- 20.07.2020.)

 
Manas dienas-
Saulē sprēgājušas
Ieaugušas rudzu ziedos
Mērcējušās lietū
Vai tad viegli
Manas dienas zibējušas?
Bet…
Labiem cilvēkiem tās labu gribējušas.

                                                   /M. Bārbele/

Ir tveicīgs jūlija rīts. Saule uzaususi un pieskaras pasaulei. Mostas ļaudis ar cerībām un sapņiem par dienu, kas atnesīs prieku. Mēs šorīt gaidām Tavu prieku un labo vārdu, bet visapkārt tukšums un klusums. Tevis nav.

20. jūlija rīts ir salauzis Tavus sapņus lauskās un nolēmis tos paņemt sev līdzi. Aizvērt durvis uz nesatikšanos. Tagad Tev būs cita saule un debesis. Cits prieks un soļi. Bet mēs sildīsimies atmiņās.

Mihails Aleksejevs dzimis 1962. gada 20. jūnijā Jēkabpilī.  Skolas gaitas sāka Jēkabpils 4. vidusskolā, pēc tam studēja Daugavpils pedagoģiskā institūta Pedagoģijas fakultātē. 1984. gadā sāka strādāt Jēkabpils 4. vidusskolā kā skolotājs. No 1991. līdz 1995. gadam bija SIA “SAT” direktors, bet no 1995. līdz 1998. Latvijas - Vācijas kopuzņēmuma “Rietumi” direktors. Savas darba gaitas 1998. gadā Mihails turpināja kā SIA “Viesturs T” izpilddirektors, bet 2004. gadā kļuva par valdes locekli SIA “Pils rajona Namu pārvalde”. Tur pavadīti 13 darba gadi, paralēli 2009. gadā absolvēta Rīgas Tehniskā universitāte. No 2017. gada Mihails vadīja SIA “Jēkabpils ūdens” kolektīvu.

Darba pienākumus Mihails pildīja ar augstu atbildības un pienākuma sajūtu, pedantismu. Viņš bija īsts saimnieks, kuram svarīga bija ne tikai lietderība, bet arī lietu estētiskā kārtība. Viņš vienmēr bija atvērts jaunām idejām un izaicinājumiem, lai arvien attīstītu uzņēmumu un savu kā vadītāja profesionalitāti. Tieši tāpat veicināja arī darbinieku apmācības un izaugsmi, jo viņam bija svarīga profesionāla, saliedēta komanda. Ikkatru- kolēģi, padoto, apmeklētāju, vispirms viņš vērtēja kā cilvēku, nepievēršot galveno vērību amata nozīmīgumam. Un tikpat cilvēcisks bija arī viņš pats.

Mihaila sirdī mita mūzika. Mūzikas komponēšana, izpildīšana un kvalitatīva mūzikas izpildījuma klausīšanās. Viņš iesaistījās daudzos ar mūziku saistītos projektos, taču populārākais mūzikas projekts, kurā Mihails spēlēja, bija grupa “Staburags”.

Mihails ļoti mīlēja savu ģimeni un visus sev tuvos, mīļos cilvēkus. Par saviem tuviniekiem viņš vienmēr runāja ar īpašu siltumu. Viņš nekad sevi nežēloja un vienmēr bija blakus, ja kādam tuviniekam tas bija nepieciešams.

Rūpēties, sargāt, palīdzēt- tā bija misija, kas viņam ielikta šūpulī.

Šodien uz Tava galda deg un asaro balta svece. Mēs raugāmies tukšumā un pieminam Tevi kā sirsnīgu, izpalīdzīgu, taisnīgu, enerģisku, uzticamu cilvēku un kolēģi. Cilvēku ar plašu sirdi. Tu prati vienkārši mīlēt cilvēkus, radīt prieku, sargāt un atbalstīt. Mums Tevis ļoti pietrūks.

Izsakām visdziļāko līdzjūtību Mihaila Aleksejeva piederīgajiem, viņu mūžības ceļā pavadot.

Atvadīšanās no Mihaila Aleksejeva sestdien, 25.jūlijā plkst.13.00 Jēkabpils pilsētas kapličā. Zemes klēpī tiks guldīts Jēkabpils pilsētas kapsētā.

SIA “Jēkabpils ūdens” kolektīvs