2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils novada domes pastāvīgās komitejas apstiprina vadītājus

Jēkabpils novada domes pastāvīgās komitejas apstiprina vadītājus

Šodien, 15.jūlijā notika pirmās jaunā Jēkabpils novada pastāvīgo komiteju sēdes, kur viens no pirmajiem darba kārtību jautājumiem bija komiteju priekšsēdētāju izvirzīšana un apstiprināšana.

Pirmā pulksten 9.30 notika Sociālo, izglītības, kultūras, sporta un veselības aizsardzības jautājumu komiteja, kurā strādās deputāti - Aivars Vanags (JKP), Alfons Žuks (IA), Aija Bojāre (LZP), Daina Kalve (NA), Līga Kļaviņa (LZS), Leonīds Salcevičs (JRP), Elīna Serkova (LA), Māris Trušelis (LA), Daina Vītola (IA).

Komitejas sēdi atklāja Jēkabpils mērs Raivis Ragainis (LZP). Viņš vispirms sveica ar deputāta pienākumu pildīšanas sākumu Māri Trušeli. 

Raivis Ragainis aicināja komitejas sēdi vadīt Līgai Kļaviņai, norādot, ka viņš izvirza viņas kandidatūru komitejas priekšsēdētājas amatam. Sākoties sēdei, kā otru kandidatūru komitejas vadītāja amatam izvirzīja Elīna Serkova, ierosinot šos pienākumus uzticēt vienam no  šīs jomas domes priekšsēdētāja vietniekam Alfonam Žukam.

Alfons Žuks savu kandidatūru atsauca un ar balsu vairākumu par Sociālo, izglītības, kultūras, sporta un veselības aizsardzības jautājumu komitejas priekšsēdētāju tika apstiprināta Līga Kļaviņa. Komitejas priekšsēdētāja vietnieka amatam Līga Kļaviņa izvirzīja Dainu Kalvi (NA), kas vienbalsīgi tika apstiprināta.

Pēc tam pulksten 10.00 notika Attīstības un tautsaimniecības komiteja, kurā strādās deputāti - Kārlis Stars (NA), Māris Dimants (JRP), Andrejs Gavrilovs (S), Aivars Kraps (LA), Aigars Nitišs (LZP), Jānis Raščevskis (LA), Mārtiņš Svilis (LRA), Kaspars Štolnieks (JKP), Ainars Vasilis (LZP).

Arī šīs komitejas pirmo sēdi atklāja domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis. Viņš aicināja komitejas darbu vadīt deputātam Ainaram Vasilim, ierosinot viņu izvirzīt komitejas priekšsēdētāja amatam. Savukārt, sākoties komitejas sēdei, deputāts Aivars Kraps ierosināja komitejas priekšsēdētāja amatam virzīt attiecīgās jomas domes priekšsēdētāja vietnieku Kārli Staru. 

Kārlis Stars atsauca savu kandidatūru un par komitejas priekšsēdētāju ar balsu vairākumu tika ievēlēts Ainars Vasilis. Komitejas priekšsēdētāja vietnieka amatam viņs izvirzīja deputātu Mārtiņu Svili, kas tika apstiprināts vienbalsīgi.

Žurnālisti Jēkabpils novada mēram Raivim Ragainim jautāja vai komiteju vadītāji būs kā atbrīvotie vadītāji, kas par darbu saņems algu vai šos pienākumus veiks bez īpaša atalgojuma. Raivis Ragainis sacīja, ka, visticamāk, komiteju vadītāji strādās par algu. Jautāts, cik liels atalgojums varētu būt, viņš sacīja, ka par to lems dome, apstiprinot deputātu atalgojumu. Raivis Ragainis piebilda, ka aprēķinu veiks ņemot vērā koeficientu, kur šai amata vienībai būs paredzētas vairāk kā divas koeficenta vienības, kur viena atbilst 1025 eiro. Jautāts, vai provizoriski rēķinot, komiteju vadītāju atalgojums varētu būt 2500 eiro, Raivis Ragainis uzsvēra, ka tā ir maksimālā summa, ka konkrētu atalgojuma summu šajā brīdī nevar nosaukt, jo par to, vai tas tiks noteikts un cik liels, jālemj domei.

Uz žurnālistu jautājumu, kur atradīsies ievēlēto komiteju vadītāju darba vieta, Raivis Ragainis sacīja, ka Jēkabpils novada domes administrācijas ēkā un patlaban paredzēts, ka viņiem abiem būs viens darba kabinets.

Komentāri (0-4/4)

  • Pilsētniece
    16.07.2021 08:30
    Vau! Tātad 7 gab.maksāsim super lielas algas! Raivīt, vēl daži piem. Svilis, palika bez amata. Kaut kas steidzīgi jāizdomā! Bezkaunības kalngals.
  • Šokā
    15.07.2021 20:32
    Īsti nav skaidrs,ko tie 3 vietnieki tad darīs. Darbinieki noslogoti,šo vēlmes izpildot,a te vel vietnieka vietnieks. Kā lēņu feodālismā. Un ko Kalve darīs? Nez vai maz saprot,kas ir administratīvais akts. Gudri salmus kult jau jebkurš māk. Bet reāls redzējums,piedāvājums? Gan jau vel kādi 4 izpilddirektori būs,vietnieki,a kas reāli strādās,kamēr šitie gudri muldēs un nodokļu naudu dalīs?
  • fakts
    15.07.2021 20:07
    Es arī par to pašu!Vietnieku paveiktā uzskaitījumu-vai tiešām viņi tik analfabētiski, ka tagad vēl ar tāādāaam algām vajag komiteju vadītājus.Tā jau sen runāja, ka ragaiņa klanam būs vietnieks vietnieka galā, lai noturētu varas grožus.Zemiski!Te nu redzam aizmetņus " labajai" dzīvei lielā novadā.Tagad jāgaida, kad novados sāks darbiniekus mazināt, lai visi vietnieki tūkstošus varētu pelnīt.
  • Lidijas tante
    15.07.2021 19:25
    Tad ir jautājums, ko darīs 3 vietnieki? Žuks, VAnags un Stars? pa izklaides pasākumiem braukās, fotografēsies un gudri muldēs? Vai tomēr arī kādu dokumentu pašrocīgi ir spējīgi sagatavot....
    Normāli, ka vietnieki arī vadītu savu jomu komiteju, lai savu jomu pārzinātu. tagad viens vietnieks vel vienosies ar komitejas vadītāju. Jo tālāk, jo jautrāk, jo jautrāk, jo dārgāk mums kā nodokļu maksātājiem.
    Kaut kā dīvaini.... nu kvorums nobalsos par tādu max algu, kā Līgai ar Ainaru būs labi, tā tie nodokļi aiziet, pēc būtības 4 lieki posti, kur tērēs mūsu nodokļus.
    Ielām bedres salāpītu pa to naudu, kas tagad tiks izgāzta nevisai jēdzīgā amatā.
    Reāli, tauta grib zināt atskaiti par Vanaga, Stara, Žuka 8 darba dienas darba laikā paveikto un darīto. Izmērāmā vienībā, lūdzu!!!

Atstājiet komentāru