2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

SIA JK Namu pārvalde: Iespējams saņemt aizdevumu daudzdzīvokļu māju remontiem

SIA JK Namu pārvalde: Iespējams saņemt aizdevumu daudzdzīvokļu māju remontiem

ALTUM sāk pieņemt pieteikumus vērienīgā atbalsta programmā daudzdzīvokļu namu iedzīvotājiem ēku remontiem un apkārtējās teritorijas labiekārtošanas darbiem.

Vienai mājai pieejams aizdevums no 10 000 līdz 400 000 eiro ar likmi 3,5 procenti gadā. Aizdevumu piešķir uz laiku līdz 20 gadiem. Beigu termiņš, līdz kuram jānoslēdz aizdevuma līgums, ir 2023.gada 31.decembris.

Aizdevums paredzēts šādiem darbiem: koplietošanas telpu būvdarbi; inženiersistēmu, brauktuves, ietves, stāvlaukuma, apgaismojuma atjaunošana, pārbūve vai izveide; jaunu apstādījumu izveide; projekta vadība, autoruzraudzība un būvuzraudzība. Aizdevumu var izmantot arī citiem darbiem, piemēram, rotaļu laukumu, atkritumu konteineru un sporta laukumu ierīkošana, pārbūve vai atjaunošana.

Lai pieteiktos aizdevumam, kopsapulcē nepieciešams dzīvokļu īpašnieku pozitīvs balsojums: „par” jānobalso vairāk nekā pusei. Savukārt, ja dzīvokļi ir kopīpašumā, jābūt simtprocentīgam atbalstam. Vēl jāņem vērā, ka mājas parādsaistībām par saņemtajiem komunālajiem pakalpojumiem jābūt mazākam par desmit procentiem no visu pakalpojumu rēķinu summas pēdējo 12 mēnešu laikā, turklāt jābūt saņemtam bankas atteikumam aizdevuma piešķiršanai. Tāpat pašiem jāizvērtē aizdevuma atmaksāšanas iespējas!

Pieteikumu aizdevumam aizpilda pilnvarotā persona, kas var būt tikai juridiska persona (piemēram, apsaimniekotājs, biedrība) un pievieno visu nepieciešamo informāciju par dzīvokļu īpašniekiem un plānotajiem darbiem.

Vairāk informācijas „Altum” mājaslapā www.altum.lv!


Foto: SIA JK Namu pārvalde 


Apkopoja Iveta Skolniece

Atstājiet komentāru