2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils novada pašvaldība šogad Valsts svētkos nepiešķirs atzinības, pateicības, goda rakstus un Gada jēkabpilieša vai novadnieka titulu

Jēkabpils novada pašvaldība šogad Valsts svētkos nepiešķirs atzinības, pateicības, goda rakstus un Gada jēkabpilieša vai novadnieka titulu

Ņemot vērā, ka Administratīvi teritoriālās reformas rezultātā, kopš 1.jūlija Jēkabpils pilsētas, Krustpils, Salas, Aknīstes, Viesītes un Jēkabpils novadu pašvaldības ir apvienotas vienā Jēkabpils novadā, pašlaik norit darbs arī pie vienota novada apbalvojumu pasniegšanas nolikuma izstrādes, informē Jēkabpils novada pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa.

Līdz šim atzinības, pateicības, goda rakstus un Gada jēkabpilieša vai novadnieka titulus katra pašvaldība aktīvākajiem iedzīvotājiem pasniedza saskaņā ar savu izstrādātu kārtību.

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis uzsver :”Pašvaldības apbalvojuma saņemšana iedzīvotājiem un uzņēmējiem ir liels pagodinājums un augsts darba novērtējums, tāpēc vēlamies šo procesu nesasteigt un rūpīgi izstrādāt apbalvojumu pasniegšanas nolikumu, noteikt apbalvojumu veidus, piesaistīt mākslinieku apbalvojumu vizuālā izskata izstrādei, pārdomāt arī to pasniegšanas veidu un svinīgā sarīkojuma formātus. Tāpat jāvienojas arī par Apbalvojumu piešķiršanas komisijas sastāvu. Kopumā šis process nav ātrs – tas sevī ietver gan diskusiju un sarunu posmu, gan arī Valsts heraldikas komisijas saskaņojuma saņemšanas procedūru. Tāpēc šogad jaunizveidotā Jēkabpils novada apbalvojumu pasniegšana diemžēl nebūs iespējama. ”

Jēkabpils novada pašvaldība turpina darbu pie Jēkabpils novada apbalvojumu dibināšanas nolikuma izstrādes un informēs, kad tiks uzsākta iesniegumu pieņemšana apbalvojumu saņemšanai.

Informācijai: Ministru kabineta 2010.gada 5.oktobra noteikumi Nr.928  “Kārtība, kādā dibināmi valsts institūciju un pašvaldību apbalvojumi” nosaka, ka, lai pašvaldība dibinātu apbalvojumu, sākotnēji novada domei ir jāpieņem lēmumprojekts par apbalvojuma dibināšanu un apbalvojuma nolikuma projekts, kurā jānosaka apbalvojumu mērķi un veidi, pasniegšanas nosacījumi, kandidātu izvērtēšanas nosacījumi, kā arī jāizstrādā apbalvojumu maketi. Nolikuma projektu jāiesniedz  apstiprināšanai Valsts heraldikas komisijā. Pēc Valsts heraldikas pozitīva lēmuma, tas jāiesniedz Kultūras ministrijai  reģistrēšanai Apbalvojumu reģistrā.

Avots; jekabpils.lv

Komentāri (0-1/1)

  • Samanta
    04.10.2021 21:18
    Opā,bet sev prēmijas gan jau izmaksās???!

Atstājiet komentāru