2024.gada 19. marts

Jāzeps

Jēkabpils novadā aktualizē iekšējos kārtības noteikumus mācību nodrošināšanai un plāno skolēnu ēdināšanu

Jēkabpils novadā aktualizē iekšējos kārtības noteikumus mācību nodrošināšanai un plāno skolēnu ēdināšanu

Lai varētu nodrošināt klātienes mācības 1.-3.klasēm, Jēkabpils novada izglītības iestādes pašlaik aktualizē iekšējos kārtības noteikumus un plāno skolēnu ēdināšanu, liecina informācija Jēkabpils novada novada pašvaldības mājaslapā.

Ceturtdien izpilddirektors Guntars Gogulis attālināti tikās ar izglītības iestāžu vadītājiem, lai pārrunātu grozījumu Ministru kabineta rīkojumā "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" ieviešanu un īstenošanu. Tikšanās laikā secināts, ka pašlaik iestādēm nav būtisku problēmjautājumu, kas kavētu attālinātā mācību procesa norisi pēc brīvlaika beigām.

"Dažās skolās ir risināmi skolēnu tehniskā nodrošinājuma jautājumi, iestādēm jāveic iekšējo kārtības noteikumu aktualizēšana, jāplāno 1.-3.klašu ēdināšanas nodrošināšana atgriežoties mācību iestādēs un jāpielāgojas jaunajam darba ritmam," komentēja Gogulis.

Viņš ir pārliecināts, ka iestāžu vadītāji ir gatavi viens otru konsultēt, palīdzēt, dalīties labākajos risinājumos.

"Pirmsskolas iestādes turpinās strādāt. Šo iestāžu pakalpojuma sniegšana ģimenēm šobrīd ir vitāli svarīga, tāpēc aicinu iedzīvotājus atbildīgi izturēties pret savu un savu bērnu veselību, lai pirmsskolas iestādes varētu turpināt strādāt un uzņemt bērnus," pauda izpilddirektors.

Kā ziņots, no 21.oktobra valstī ieviesti īpaši stingri Covid-19 ierobežojošie pasākumi jeb "lokdauns".

Tostarp līdz 29.oktobrim pagarinātas skolēnu rudens brīvdienas. Rudens brīvdienas netiek pagarinātas skolēniem, kuri mācās sociālās korekcijas izglītības iestādē "Naukšēni" un speciālās izglītības iestādēs, kā arī mācās tālmācībā.

Ņemot vērā to, ka arī izglītības iestādes ir nozīmīgs faktors Covid-19 izplatības ķēdē, uz laiku tiks pārtraukts arī klātienes vispārējās izglītības process. Klātienes izglītības atjaunošana tiek plānota pakāpeniski, no šī gada 1.novembra, atsākot klātienes mācības 1.-3. klasē.

Tāpat būs pieejami bērnudārzi tiem vecākiem, kuri nevar strādāt attālināti un nevar nodrošināt bērna uzraudzību, tai skaitā starptautiskās izglītības programmas apguvi atbilstošā izglītojamo vecuma grupā. Bērnudārzos ir atļauts apvienot vairākas vienas izglītības iestādes grupas, pēc iespējas nodrošinot apvienotās grupas bērnu sastāva nemainību.

Atstājiet komentāru