2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpilī ielās, kur ir lielāka satiksmes intensitāte, uzsākti bedrīšu remontdarbi (FOTO)

SIA “Jēkabpils pakalpojumi” informē, ka uz ielām, kur ir lielāka satiksmes intensitāte ir uzsākti bedrīšu remontdarbi, informē uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Kancāne.

Viņa norāda, ka pie gaisa temperatūras virs nulles kūstošais sniegs un ledus iekļūst asfalta mikroplaisās un caur tām nonāk ceļa segas konstrukcijā. Temperatūrai noslīdot zem nulles, šis ūdens sasalst un izplešoties plaisas asfaltā padara lielākas. Plaisu dēļ segas konstrukcija kļūst neviendabīga, zūd seguma saiste un no tā ir viegli izraut sākumā sīkas, bet vēlāk jau arvien lielākas asfalta daļiņas. Tas ir galvenais iemesls, kāpēc šādos laika apstākļos īpaši veidojas bedres.

Šobrīd Jēkabpilī tiek veikti pagaidu remontdarbi, aizpildot bedres ar auksto asfaltu. Šī tehnoloģija ir elastīga un to var pielietot jebkādos laika apstākļos, kā pagaidu risinājumu neatliekamu darbu veikšanai. Remontdarbu mērķis ir uzlabot situāciju uz ielām un nodrošināt satiksmes drošību līdz brīdim, kad laika apstākļi ļaus remontu veikt ar tehnoloģijām, kas nodrošina ilgtermiņa risinājumu, tajā skaitā karstā asfalta ieklāšanu.

Ieva Kancāne piebilst, ka ziemā ikvienam ir jārēķinās ar to, ka laikapstākļi ir mainīgi un mums tiem ir jāpielāgojas. Šogad ziemas periodā sagaidīts gan sniegs, gan sals, gan lietus -  šie apstākļi ir īpaši ietekmējuši arī bedrīšu veidošanos uz ielām. Iestājoties labvēlīgiem laika apstākļiem, remontdarbi tiks uzsākti visā Jēkabpils pilsētas teritorijā, tajā skaitā tiks uzsākta grantēto ielu un ceļu sakārtošana– piebēršana, planēšana un apstrāde ar atputekļošanas materiālu.

Atstājiet komentāru