2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils novada pašvaldība slēgs mierizlīgumu kriminālprocesā par koku bojāšanu lielgabala patvaļīgas demontēšanas laikā

Jēkabpils novada pašvaldība slēgs mierizlīgumu kriminālprocesā par koku bojāšanu lielgabala patvaļīgas demontēšanas laikā


Jēkabpils novada pašvaldībā 12.janvārī saņemts iesniegums ar lūgumu izskatīt un piekrist ierosinājumam noslēgt izlīgumu kriminālprocesā, kurā Jēkabpils pilsētas pašvaldība atzīta par cietušo. 

Kriminālprocess tika ierosināts ņemot vērā Krimināllikuma 109.panta otro daļu uz Jēkabpils pilsētas pašvaldības iesnieguma pamata, par to, ka 2021.gada 24.februārī Rīgas ielā 205, Jēkabpilī, nodarīja bojājumus trim kokiem, tādējādi nodarot Jēkabpils novada pašvaldībai mantisko kaitējumu 287,54 eiro.

Noslēdzot izlīgumu, Jēkabpils novada pašvaldībai ir iespēja ātrāk saņemt atlīdzinājumu par nodarīto kaitējumu. 

Skatot šo jautājumu 27.janvra sēdē Jēkabpils novada domes deputāti piekrita  izlīguma noslēgšanai krimināllietā, pēc kaitējuma kompensācijas 287,54 eiro saņemšanas Jēkabpils novada pašvaldības norēķinu kontā.

Jau ziņots, ka prokuratūra pagājušā gada nogalē cēla apsūdzību kriminālprocesā par lielgabala patvaļīgu demontēšanu no padomju memoriāla Jēkabpilī. Apsūdzība celta vietējam uzņēmējam Gundaram Kalvem. Prokuratūrā apliecina, ka lielgabalu nav izdevies atrast. Attiecībā uz lielgabalu neviens nav pieteicies par cietušo, savukārt attiecībā uz kokiem cietušā statusā ir Jēkabpils pilsētas pašvaldība.

Tāpat arī vēstīts, ka 76,2 milimetru divīzijas lielgabals "ZIS-3" bez lafetes, kas bija uzstādīts virs kapa, kurā apbedīti Otrā pasaules karā kritušie padomju armijas karavīri, tika demontēts 2021.gada 24.februārī pēc plkst.2 naktī. Izmantojot frontālo iekrāvēju "Cheng Gong", lielgabals tika aizvests uz Krustpils novadu un iemests Daugavā.

Atgādinām, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (0-3/3)

  • Gods Guntaram
    21.02.2022 09:27
    Izdarīja to ko sen jau vajadzēja izdarīt! Latviešiem padomju laiki bija vajadzīgi kā sunim piektā kāja.
  • Negods Gundaram!!
    21.02.2022 08:22
    Patīk šī bezatbildība, un neredzēšana kas notiek acu priekšā kauns un negods viņam! Ar pašvaldības bezatbildīgo rīcību tāgad var saprāst kā var zagt un bojāt visu, kad tās ir redzēts, lai likuma pārkāpējs tiktu slavināts un godats ? Pārkāpējiem likumā priekšā ir
    jāatbildi un jāsēž cietumā!! Apsveicu tāgad visi varam zagt un bojāt visu kas bijā celts padomju laikos. Varbūt sāksim ar banku demolēšanu un apzagšanu naudā tak ir lielāka nelaime cilvēku dzīvē!!
  • Imigrants
    16.02.2022 15:01
    Tagad darīs visu, lai šis nelietis, kas izpotīja kapavietu un pieminekli tiek sveikā! Pašvaldības glēvulība! Kauns!

Atstājiet komentāru