2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils novads lauž līgumus ar sadraudzības pilsētām Baltkrievijā

Jēkabpils novads lauž līgumus ar sadraudzības pilsētām Baltkrievijā

Jēkabpils novada pašvaldība 24.marta domes sēdē nolēma lauzt sadarbības līgumus, kas noslēgti ar Baltkrievijas Republikas sadraudzības pilsētām – Lidu, Šarkovščinu, Miori un Postavu. 

Pirms lēmuma pieņemšanas deputāts Aivars Kraps(LA), atgādinot, ka Jēkabpilij bijusi gadiem ilga, pozitīva sadarbība ar Lidu Baltkrievijā, jautāja vai pirms lēmuma pieņemšanas Jēkabpils mērs Raivis Ragainis(LZP) ir sazinājies ar Lidas mēru un informējis par šādu lēmumu, jo sadarbības partneri esot personiski pazīstami.  Raivis Ragainis atbildēja, ka nav sazinājies un nav informējis, bet to tagad pēc lēmuma pieņemšanas izdarīšot.Sadarbības līgums tiek lauzts vienpusēji. Aivars Kraps piebilda, ka viņš gan esot sazinājies, jo ne visi cilvēki Baltkrievijā atbalsta Kremļa agresoru. Raivis Ragainis piekrita, ka, protams, ne visi Baltkrievijā atbalsta Krievijas agresiju, bet iedzīvotāji esot atbildīgi par ievēlēto politiķu lēmumiem, tā kā Baltkrievijas prezidents sadarbojas ar Krieviju, kas uzbrukusi Ukrainai, šobrīd sadarbība ar Baltkrieviju neesot iespējama. 

Tika arī jautāts vai pašvaldībai ir kāds aktīvs, saistošs pārrobežu projekts ar Baltkrieviju. Tāds ir viens, kurā Jēkabpils novads ir kā sadarbības partneris un projekta galvenās aktivitātes jau ir notikušas.

Jau ziņots, ka patlaban daudzas Latvijas pašvaldības, izrādot solidaritāti ar Ukrainu, paziņojušas, ka lauž sadarbības līgumus ar pilsētām Krievijā un Baltkrievijā. To vidū Līvānu novada dome, kā arī Ogres, Madonas, Jelgavas un citu novadu pašvaldības.

Komentāri (0-7/7)

  • skolotāja
    25.03.2022 13:02
    Draugi ir tie kuri ciena, sargā un rūpējas viens par otru. Ir kopā ne tikai priekos un tad kad pilns ledusskapis, bet arī tad kad ir grūti. Draugi ir tie kuri nāk ne lūgti ne aicināti un palīdz, atbalsta un ciena un godā. Bet te draudzība tiek pa irsta kaut kādu ūdu dēļ. Paldies Dievam, ka Jēkabpils notinās ar to savu ūdaino draudzību. Nafig Baltkr nav vajadzīgi tādi pretīgi ''draugi''. Liekuļi vairāk nekas!
  • Modris
    25.03.2022 12:44
    Vispirms iet draudzēties. Uci puci kuci cuci. Bet tad vienā dienā iedzīvotājs vainīgs pie visa. Nu tad tagad glupie letiņi ienīst visus un visur. Kur krievu skolotāja, ārsta, pārtikas ražotāja vaina, ka ir karš. Kur baltkrievijas aktiera, autobusa šofera vaina, ka ir karš??? Kur ir mana Latvijas pilsoņa vaina ka karo. Kara dēļ nedrīkstu ēst krievu konfektes...? Kā problēma tā visi pazūd. Atradušies palīdzētāji. Ar naidu neko palīdzējuši jau neesiet.
  • Emigrants
    25.03.2022 11:25
    Un to ir jāuztver kā labu ziņu un lēmumu, kas palīdzēs pilsētai efektīvāk attīstīties ? Ja kaut ko laužiet, varbūt pie reizes nopulicēsiet , kas jauns ir izveidots ? Jauni sadarbības līgumi ar Poliju, Lietuvu, Igauniju vai citām valstīm ? Kāda pievienotā vērtība šādiem lēmumiem, izņemot politiskā fona demonstrēšana ? Neesmu pret konkrētu lēmumu, es gribu redzēt alternatīvas un skaidrus resultātus !
  • Andis
    24.03.2022 19:49
    https://m.likumi.lv/ta/id/330409-saistosie-noteikumi-par-palidzibu-dzivokla-jautajumu-risinasana-jekabpils-novada
  • Andis apse
    24.03.2022 19:24
    kāpēc netiek publicēts lemums par pašvaldības dzivokliem kur pašvaldība velas izmest no dzivokliem cilvekus kas nepieder pie jaunajiem noteikumiem 3 berni pasvaldibas darbinieki kam tikai pienaksies
  • Ooooo
    24.03.2022 15:10
    Tad jau no Dambja sadraudzības soliņu arī montēs nost?
  • Lol
    24.03.2022 15:08
    Ļoti neapdomāti lēmumi iet, Jūs nezinat kadu karu vēl Ukraina uzsaks...tad visa aizstāvēsana bus dziļā dir**

Atstājiet komentāru