2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils novada pašvaldība aicina iedzīvotājus ziņot par maluzvejniekiem

Gada pirmajos trijos mēnešos uzsākti vairāk nekā 30 administratīvā pārkāpuma procesi par makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumu pārkāpumiem, informē Jēkabpils novada pašvaldības Vides, dabas resursu un civilās aizsardzības nodaļa.

Jēkabpils novada teritorijā ir vairāk nekā 120 ezeru (lielākie - Saukas, Piksteres, Viesītes, Baļotes, Viņaukas, Aizdumbles) un vairāk nekā 30 ūdensteču (Daugava, Dienvidsusēja,  Ziemeļsusēja, Aiviekste, Nereta u.c.), tajā skaitā Daugava, ieskaitot Pļaviņu HES ūdenskrātuvi, vien ir vairāk nekā 100 km garš posms.

Lai saglabātu ūdens bioloģiskos resursus labā vitalitātē un nodrošinātu to ilgtspējīgu un atbildīgu izmantošanu, nepieciešams veikt ūdens bioloģisko resursu izmantošanas kontroli, resursu atjaunošanu un papildināšanu, licencētās makšķerēšanas organizēšanu.

Jēkabpils novadā ir trīs ūdenstilpes, kurās tiek organizēta licencētā makšķerēšana - Baļotes ezers un Radžu ūdenskrātuve, kurās šo procesu organizē  Jēkabpils novada pašvaldība un Saukas ezers, kurā šo procesu organizē Saukas dabas parka biedrība. Pašreiz notiek darbs pie pašvaldības  saistošo noteikumu - licencētās makšķerēšanas noteikumu - Baļotes ezerā, Radžu ūdenskrātuvē un Saukas ezerā aktualizācijas un pilnveidošanas.

Jēkabpils novada pašvaldības Vides, dabas resursu un civilās aizsardzības nodaļa veic rūpnieciskās zvejas tiesību nomas procesa organizēšanu, līgumu slēgšanu publiskajās ūdenstilpēs, kurās zvejas tiesības pieder valstij. Tāpat nodaļa veic arī ūdens bioloģisko resursu izmantošanas kontroli. Vides aizsardzības speciālisti 2022. gada pirmajos trijos mēnešos uzsāka vairāk nekā 30 administratīvā pārkāpuma procesus par makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumu pārkāpumiem, galvenokārt, makšķerēšanas rīku skaita neievērošana, makšķerēšana bez makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kartes, kā arī par mazizmēra zivju paturēšanu lomā.

Ņemot vērā to, ka Jēkabpils novadā ir daudz ūdenstilpju un ūdensteču, ļoti svarīga ir iedzīvotāju iesaiste, lai sekmīgāk spētu konstatēt un novērst likumpārkāpumus. Tādēļ, ja pamanāt zvejas un makšķerēšanas normatīvo aktu pārkāpumus, aicina informēt Jēkabpils novada vides aizsardzības speciālistus, zvanot pa tālruni 20288065 vai 29384370.

Avots: jekabpils.lv

Komentāri (0-2/2)

  • Māris
    06.04.2022 20:10
    Pateicoties
  • Zivtiņa
    06.04.2022 18:14
    Lukstam alga liela, lai pats sēž dienu nakti ezermalā un vaktē. Alga taču ir jānopelna reāli strādājot!

Atstājiet komentāru