2024.gada 17. aprīlis

Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

Jēkabpils tilta šuves remontu sāks oktobrī

Jēkabpils tilta šuves remontu sāks oktobrī

Jau vairākkārt aktualizēts jautājums par nepieciešamību veikt tilta pār Daugavu Jēkabpilī šuvju remontu. Tas bija paredzēts gan pagājušajā gadā, gan šajā vasarā. Vairākkārt tika izsludināts iepirkums šiem darbiem. Taču nepieteicās neviens būvuzņēmējs. Jēkabpils domes izpilddirektors Uldis Skreivers skaidro, ka tilta būvnieku Latvijā ir ļoti maz un visiem esot steidzami objekti citviet un solīja meklēt risinājumu, bet tas nav vainagojies ar panākumiem. 

“Mēs esam izsūtījuši cenu aptaujas vairākas reizes visiem personīgi, ir runāts ar visām Latvijas kompānijām, kas strādā šajā jomā,” stāsta Jēkabpils novada pašvaldības izpilddirektors Uldis Skreivers. “Sezonas laikā nevienu kompāniju neinteresēja Jēkabpils tilta šuves remonts. Viņus sāk interesēt summas, kas ir lielākas par 100 tūkstošiem eiro. Mums ir apmēram līdz 20 tūkstošiem eiro.”

Lai meklētu risinājumu, pašvaldība ir vērsusies pie vietējā uzņēmuma SIA “Viadukts”. Lai gan pašvaldības vēlme bija darbus paveikt augustā vai septembrī, ar uzņēmumu panākta vienošanās, ka vienu no tilta šuvēm, kritiskāko sāks remontēt oktobra sākumā un darbus plāno pabeigt līdz 20.oktobrim. Šuves remontu paredzēts veikt vakaros un nakts stundās, lai mazāk traucētu satiksmi pār tiltu. Savukārt nākamajā vasarā pašvaldība iecerējusi pilnībā atjaunot un modernizēt tilta pār Daugavu šuves.

Komentāri (0-4/4)

  • ES
    28.09.2022 12:08
    Jāsāk ir decembrī, tad ir labāka liptspēja asfaltam!
  • īstenībā
    28.09.2022 10:14
    Kauns pat lasīt šādas ziņas. Par ko ir tāda ņemšanās? Par vienu-divām štrunta šuvēm. Tāda sajūta,ka apspriež vismaz tā mītiskā otrā tilta būvi. Tas ir tik provinciāli,ka gribas izraut interneta vadu,ļai nebūtu jāsarkst. Var arī strauji pārslēgties uz "normālu valstu" un pašvaldību ziņām.
  • Raivis
    28.09.2022 07:54
    Man vienalga , man darba mašīna.
  • Bezpreģels!
    27.09.2022 13:31
    Šuves atjaunos, bet kā būs ar ošukalna halturku - aizbērtās bedres ar kaudzi? Pār tām braucot arī mašīnu krata!!! Kāpēc par to neviens medijs nerunā, par haltūru vairāku desmitu tūkstošu apmērā? Vienkārši riebjas braukt pār tiltu! Brīvā Daugava un citi tikai bloķē komentētājus! Priecājieties, ka ir cilvēki, kuri pasaka priekšā, ko rakstīt, kā palīdzēt risināt problēmas! Ar vieniem medijiem ir par maz! Viņi neredz to vai negrib redzēt to, ko redz iedzīvotāji! Pašvaldības valdības impotence ir vienkārši neaprakstāma! Kāpēc lien amatos, ja negrib strādāt? Kāpēc viņu dēļ ir jācieš cilvēkiem???

Atstājiet komentāru