2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpiliešiem zema interese par iespēju tikties ar novada domes vadību

Jēkabpiliešiem zema interese par iespēju tikties ar novada domes vadību

Jēkabpils novada domes vadība 2.novembrī uz tikšanos aicināja jēkabpiliešus, dodot tiem iespēju uzdot jautājumus klātienē. Jēkabpiliešu atsaucība bija ļoti zema, atnāca apmēram 15 cilvēki un kopumā Krustpils kultūras centra lielajā zālē kopā ar domes vadību, pašvaldības speciālistiem un žurnālistiem pasākumā piedalījās aptuveni 30 cilvēki. Jēkabpiliešu zemo interesi pašvaldības mērs Raivis Ragainis (LZP) skaidroja ar pilsētniekiem pieejamāku iespēju, salīdzinot ar lauku iedzīvotājiem, pieteikties pieņemšanā pie domes vadības vai deputātiem un personiski izrunāt problēmjautājumus.

No Jēkabpils domes vadības ar iedzīvotājiem tikās priekšsēdētājs Raivis Ragainis, vietnieks Attīstības jautājumos Kārlis Stars (NA), izpilddirektors Uldis Skreivers, Attīstības un tautsaimniecības komitejas vadītājs Ainars Vasilis (LZP).

Tikšanās sākās ar pašvaldības prezentāciju, iepazīstinot ar novada teritoriju un pašvaldības struktūru, informējot par situāciju ekonomikā, ceļu tīkla infrastruktūrā, investīciju projektiem, kā arī citiem rādītājiem un plānotajiem darbiem. Pašvaldības prezentācija noslēdzās ar īsu reklāmfimu par iespējām ceļot Jēkabpils novadā.  

Atnākušos iedzīvotājus interesēja dažādi jautājumi – par ceļu seguma un ietvju stāvokli Nameja, Nākotnes, Jaunajā ielā; par soliņu uzstādīšanu pilsētas teritorijā, tualešu trūkumu Krustpils pusē, grausta nojaukšanu Auseklīšu rajonā, par baseina pakalpojumiem, apgaismojumu, kā arī citiem saimnieciskiem jautājumiem. Tāpat arī pašvaldība pirms šīs tikšanās bija saņēmusi vairākus jautājumus.

Šī bija noslēdzšā pašvaldības vadības tikšanās ar iedzīvotājiem, iepriekš tādas tika rīkotas novada pagastos un mazpilsētās - Viesītē, Aknīstē, Zasā, Atašienē, Variešos un Salā, kur domes vadību iedzīvotāji sagaidīja kuplā skaitā.

Plašāk par iedzīvotāju uzdotajiem jautājumiem un pašvaldības atbildēm iepazīstināsim tuvākajā laikā.

Komentāri (0-5/5)

  • Reinis
    04.11.2022 15:14
    Mūsu vadošos un valdošos neinteresē tie,kas ir uz zemāka pakapiena par viņiem.Atbalstīti tiek savējie ar lielām firmām.Parējie uz izdzīvošanu savā ziņā!
  • Erna
    04.11.2022 15:11
    Pirms vairakiem gadiem invalīdiem baseins bija ar arsta zīmi paris reizes menesī par brīvu,pensionariem viena diena nedēļā ar atlaidi,NĪN pensionariem un invalīdiem ar atlaidi....tagad naudas pietiek visiem,tik ne savējiem ,kas stradajuši ,dzīvojuši un nodokļus savai pilsētai maksājuši.Eh,ko tur runāt!!!
  • B
    04.11.2022 14:33
    Viņiem prioritāte ukraiņi: kur dzīvos, ko ēdīs utt Biržos viņiem b/m ēdināšana, bet mūsējiem skolēniem 100+ euro mēnesī. Ko tad pateiks? Naudas nav un viss. Un tā visu, tagad pilsēta vēl nirs tumsā.
  • A
    03.11.2022 18:21
    Kāda jēga no šīm tikšanām? Solīt sola,bet nedeva.
    Drūmu veču kompānija.
  • jēkabpilietis
    03.11.2022 15:51
    pilnīga bezjēga ar šo domes vadību tikties.Lai izdara secinājumus ko tauta par viņiem domā-neies tērēt savu vakaru bezjēdzīgām sarunām

Atstājiet komentāru