2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils novada domes vadība pārskatījusi sākotnējo lēmumu un arī šogad izvietos Ziemassvētku gaismas dekorus

Jēkabpils novada domes vadība pārskatījusi sākotnējo lēmumu un arī šogad izvietos Ziemassvētku gaismas dekorus

Jēkabpils novada domes vadība pārskatījusi sākotnējo lēmumu - taupības nolūkos šogad neizvietot Ziemassvētku gaismas dekorus un nolēmusi, lai arī mazākā apjomā, kā citus gadus, tomēr tos izvietot. 

Tiekoties ar vietējo mediju žurnālistiem preses konferencē, domes vadība informēja, ka Jēkabpilī, Aknīstē un Viesītē tiek paredzēts izvietot gaismas objektus, savukārt pagastu ciemos izmantos iepriekšējo gadu dekorācijas. 

Jēkabpilī gaismas objekti tiks izvietoti: Brīvības ielas- Vienības ielas rotācijas aplī, Vienības ielas - Ledus ielas rotācijas aplī, Rīgas ielas  - Kurzemes ielas rotācijas aplī, pie laternām uz tilta pār Daugavu, uz aizsargdambja gar Pļaviņu ielu un Rīgas ielā. Būs arī lampiņu virtenes Vecpilsētas laukuma kokos, kā arī gaismas virtene Vienības ielā gar veikalu Mego un Kena parku. 

Vecpilsētas laukumā tiek izrotāta centrālā egle, kā arī vēl viena egle skvērā pretī Jēkabpils Tautas namam.

Foto no arhīva. Jēkabpils, Ziemassvētki 2021

Komentāri (0-8/8)

  • Skolnieciņš
    09.12.2022 20:17
    ES:
    Ziemassvētki nāk no tautu uzbāztības. Latvieši un viņu sentēvi vienmērt svinēja Ziemas Saulgriežus, tikai atnākot krustnešiem, pataisot LATVJU tautu par vergiem tika izdomāti Ziemassvētki, ap to laiku, kad saule griežās un sāk celties pavasarim. Vēl klāt piemetot egles koku, kurš it kā ticis pirmais iedegts Rīgā.
    Un Ziemassvētku dāvināšanas prieks nāk no romiešu Saturnālijām. Pats jaukākais, ka Saturnāliju laiks sakrīt ar katoļu Ziemassvētku laiku. Dīvaina sakritība, vai ne tā? Bet vergturi par Saturnālijām saviem vergiem nestāsta.
    Ar cieņu, Skolnieciņš
  • Krišjānis
    05.12.2022 16:47
    Piekrītu iepriekš teiktajam par $$$ taupīšanu. Tomēr! Mēs katrs varam taču pie savas(!) darbavietas un mājas izgreznot - izgaismot apkārtni un skatlogus. Izlikt pagājušajā gadā veidotos dekorus - Vecpilsētas laukumā, pie Krustpils kultūras centra... un tml.
  • manuprāt
    05.12.2022 15:17
    Gribas redzēt izrotātu pilsētu! Ne katram ir iespēja skaisti tos sagaidīt ģimenes lokā, jo ir tādi, kā skolnieciņš, kurš ZIEMASSVĒTKUS noliedz. Bet, izrotājot pilsētu, arī viņi saņem to mīļumu, sirsnību, labestību, ko dod tieši BRĪNUMA gaidas. Tas secen nepaiet, lai visiem priecīgs prāts!
  • ES
    02.12.2022 20:01
    Ziemassvētki nāk no tautu uzbāztības. Latvieši un viņu sentēvi vienmērt svinēja Ziemas Saulgriežus, tikai atnākot krustnešiem, pataisot LATVJU tautu par vergiem tika izdomāti Ziemassvētki, ap to laiku, kad saule griežās un sāk celties pavasarim. Vēl klāt piemetot egles koku, kurš it kā ticis pirmais iedegts Rīgā.
  • Skolnieciņš
    02.12.2022 19:46
    Kristieši pēc savas būtības ir kosmopolīti un globālisti. Viņi nostāda ebreju tautas kultūru augstāk par savas tautas kultūru, lai gan nekāda zinātniska pamatojuma, ka ebreju tautas lietotā pasaules koncepcija ir patiesa. Pierādījumu tik tiešām nav, jo reliģija nav nedz zinātniskie pierādāma, nedz zinātniski apstrīdama. Tu vari ticēt kristiešu Dievam (ebreju cilts Dievam Jahvem/Jehovam), bet Tu vari ticēt Skandināvu Dieviem – Dievam Toram, Dievam Odinam, Dievam Tīram, Dievam Baldram, Dievam Lokijam, Dievietēm Normām, Dievietei Hēlai, Dievietei Frejai, osim Iggrasilam un citiem Dieviem un citām Dievietēm. Abi šie ticības varianti būs pareizi. Vienīgi viduslaiku kristieši viduslaikos veica Eiropas tautu genocīdu un aparteīdu, bet neopagāni no asatru reliģijas neko tādu nav veikuši un netaisās veikt. Un tā ir visa atšķirība. Es esmu par ticības brīvību un ticības daudzveidību.
    Ar cieņu, Skolnieciņš
  • Skolnieciņš
    02.12.2022 19:45
    Tas ir mīļi, ka cilvēki līksmo un svin svētkus. Tas ir bezgala jauki, tomēr mani vienmēr ir uztraucis Ziemassvētku saturs. Kas ir Ziemassvētki? Ziemassvētki ir Ziemas saulgriežu svētki, kuros godā senos Dievus un senās Dievietes. Latvieši pēc senajām dievturu tradīcijām godā Latvju Dievus. Kāds sakars Ziemassvētkiem ir ar Jēzu Kristu? It ne kāds! Pirmie kristieši rabīna Jēzus Kristus (ja vien šāds senebreju mitoloģijas personāžs dzīvē vispār eksistēja…) dzimšanas dienu atzīmēja kaut kur martā. Bet tad dažus gadsimtus pēc rabīna Jēzus Kristus nāves baznīcēni nolēma svinēt šos svētkus ziemā.
    Ar cieņu pret politeismu, Skolnieciņš
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
  • Marta
    02.12.2022 16:37
    Labāk ielas būtu nokaisījuši. Pa novadu ceļiem pabraukt nevar. Jārāpjas kā slikta kalnā.
  • Tautas bēda
    01.12.2022 23:41
    Naudas nav,bet Jūs turaties.
    Darbiniekus samazina,darba apjomu palielina,bērnuem pusdienas nogriež,paši komandējumos. Vai bija laiks greznoties krīzes laikā? Varēja par to naudu kādu ceļa gabalu salabot,tiltam šuves normāli sataisīt.
    Bet Jūs turaties,ūdens tarifs griestos,apkure griestos.
    Vienu gadu varēja arī nenomāt tos dekorus. Varbūt uz saules baterijām dekorus meklētu??

Atstājiet komentāru