2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Skromāns: Jēkabpilī sasalstošais lietus aizskalo uzbērtos pretslīdes materiālus

Skromāns: Jēkabpilī sasalstošais lietus aizskalo uzbērtos pretslīdes materiālus

Jēkabpilī šodien var kaisīt ielas ik pēc divām stundām, jo sasalstošais lietus visu aizskalo, secina Attīstības pārvaldes Infrastruktūras apsaimniekošanas nodaļas vadītājs Ainārs Skromāns.

Veidojas melnais ledus, jo uz ceļa seguma neturas nekas - ne smilts, ne sāls. Ziemas uzturēšanas darbi lielākoties ir ar īslaicīgu efektu. Tāpat ierobežotu finansiālo līdzekļu apstākļos nevar cerēt, ka pilnīgi visās ielās būs iztīrīts sniegs un nokaisīts pretslīdes materiāls, skaidroja Skromāns.

Viņš, sacīja, ka Jēkabpilī un apkaimē iespēju robežās tiek piesaistīta visa pieejamā tehnika, bet, tā kā novada pagastu ceļu tīkls ir samērā liels, visus ceļus vienlaikus nav iespējams iztīrīt īsā laika periodā. 

Jēkabpils novadā ir 19 pagasti, vienreiz iztīrīt ceļu maksā 19 līdz 38 eiro par kilometru, akcentēja Skromāns.

Pilsētā ielu tīrīšana izmaksā 10,86 eiro par kilometru, sniega izvešana - 4 eiro kubikmetrā. Izkaisīt smiltis maksā 9,85 līdz 30,80 eiro uz vienu ceļa kilometru, sāls - 18,57 līdz 30,96 eiro uz kilometru atkarībā no kustības intensitātes un ceļa apstākļiem. 

Jēkabpils novada teritorijā ielu ikdienas uzturēšana, tajā skaitā ziemā, tiek veikta prioritārā kārtībā, atbilstoši ielu uzturēšanas klasēm. Kā informēja Attīstības pārvaldē, vispirms darbi tiek veikti tranzītielās, maģistrālajās ielās, sabiedrisko transportu maršrutos, pēc tam - ielās ar mazāku satiksmes intensitāti. 

Ārkārtas apstākļos, kad intensīvas snigšanas laikā, sniega segas biezums pārsniedz normatīvajos aktos pieļaujamo biezumu, tiek pieņemts lēmums veikt ielu un ceļu attīrīšanu no sniega, negaidot snigšanas beigas.

Jēkabpils pilsētas teritorijā tranzītielas uztur VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs", bet pārējās pilsētas ielas - SIA "Jēkabpils pakalpojumi".


Foto: jekabpils-pakalpojumi.lv

Atstājiet komentāru