2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils novada Attīstības un tautsaimniecības komitejas sēdē attopas, ka kvoruma trūkuma dēļ tā nevar notikt

Jēkabpils novada Attīstības un tautsaimniecības komitejas sēdē attopas, ka kvoruma trūkuma dēļ tā nevar notikt

Šodien, 5.janvārī pulksten 13.00  bija paredzēta Jēkabpils novada Attīstības un tautsaimniecības komitejas sēde, kas sākās paredzētajā laikā. 

Kad tika skatīts jau darba kārtības 14.jautājums, pašvaldības juriste Liene Liepa sēdes tiešsaites čatā uzrakstīja komentāru: “Komitejas sēde notiek, ja tajā piedalās vairāk nekā puse komitejas locekļu.”

Lūgta paskaidrot komentāru, Liene Liepa sacīja, ka saskaņā ar jauno pašvaldību likumu, sēde var notikt, ja piedalās vairāk kā puse deputātu jeb komitejas locekļu. Šīsdienas sēdē klātienē piedalījās mazāk - sēdes vadītājs, deputāts Ainars Vasilis (LZP), komitejas locekļi deputāti – Kaspars Štolnieks (JKP) un Andrejs Gavrilovs (S), savukārt tiešsaistē bija pieslēdzies deputāts – Aigars Nitišs (LZP). Savukārt komitejas locekļi, deputāti – Māris Dimants (JRP), Kārlis Stars (NA) un Mārtiņš Svilis (LRA) sēdē attaisnojošu iemeslu dēļ nepiedalījās. Vēl viens komitejas loceklis - Aivars Kraps (LPV) sākumā uz neilgu brīdi bija pieslēdzies, bet sākoties sēdei, iespējams, tehnisku iemeslu dēļ atslēdzās un sēdē nepiedalījās. Līdz ar to sēdē piedalījās četri no astoņiem komitejas locekļiem. Kad tika secināts, ka sēdes norisei kvorums ir nepietiekams, tā tika pārtraukta un jau pieņemtie lēmumi atcelti.

Jaunais pašvaldību likums noteic, ka komitejas sēde var notikt, ja ir vairāk kā puse deputātu, šodien no astoņiem piedalījās četri.

Attīstības un tautsaimniecības komitejas sēdē šodien kopumā bija paredzēts izskatīt 62 lēmumu projektus. Kad varētu notikt atliktā sēde nav zināms, kā iespējamais datums tika minēts 12.janvāris, taču sēdes norises laiks tiks precizēts.

Jau ziņots, ka no 2023.gada 1.janvāra stājies spēkā jaunais Pašvaldību likums, kas paredz vairākas izmaiņas pašvaldību darbā. Jaunais Pašvaldību likums, kas stājies spēkā 1. janvārī, aizstāj novecojušo, 1994. gadā pieņemto likumu “Par pašvaldībām” un turpmāk noteiks pašvaldību darbības vispārīgos noteikumus un ekonomisko pamatu, pašvaldību kompetenci, pārvaldes institucionālo sistēmu, domes un tās izveidoto institūciju, domes priekšsēdētāja un izpilddirektora pilnvaras, sadarbību starp pašvaldībām un valsts institūcijām.

Komentāri (0-2/2)

  • Kauns
    07.01.2023 02:11
    Varbūt kraps speciāli uzmeta sēdi tās sākumā un pēc min 30 jau gatavs raksts ziņās bija?
  • Jēkabpiliete
    05.01.2023 22:27
    Nemaksāt par sēdi tiem, kuri nepiedalījās! Citādi sanāk, ka liekēži!

Atstājiet komentāru