2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils novada pašvaldība lems vai pārsūdzēt tiesas spriedumu par bijušā izpilddirektora Guntara Goguļa atjaunošanu darbā

Jēkabpils novada pašvaldība lems vai pārsūdzēt tiesas spriedumu par bijušā izpilddirektora Guntara Goguļa atjaunošanu darbā

Jēkabpils novada pašvaldība lems vai pārsūdzēt tiesas spriedumu par bijušā izpilddirektora Guntara Goguļa atjaunošanu darbā. Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils novada domes izpilddirektors Uldis Skreivers sacīja, ka tiesas spriedums šajā lietā saņemts pēdējā darba dienā pirms Lieldienu brīvdienām, tāpēc ar šo dokumentu nav bijis laika pilnībā iepazīties. Patlaban tas tiekot darīts un lēmuma pieņemšanai esot laiks – 30 dienas. Pēc iepazīšanās ar tiesas spriedumu un izvērtējot visus par un pret, tikšot pieņemts lēmums, ko darīt tālāk, piebilda Uldis Skreivers.

Jau ziņots, ka Zemgales apgabaltiesas Aizkraukles tiesu namā 8.martā Apelācijas instancē tika skatīta lieta, kurā Jēkabpils novada pašvaldības bijušais izpilddirektors Guntars Gogulis iesūdzējis pašvaldību par nepamatotu atlaišanu no darba un prasību, atjaunot viņu iepriekšējā amatā, izmaksājot kompensāciju par darba piespiedu kavējumu. 6.aprīlī, kļuva zināms apelācijas tiesas lēmums un tas noteic, ka pašvaldībai Guntars Gogulis jāatjauno darbā.

Zemgales apgabaltiesa apelācijas tiesā nosprieda Guntara Goguļa prasību pret Jēkabpils novada pašvaldību par darba līguma uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu, atjaunošanu amatā, vidējās izpeļņas izmaksu par darba piespiedu kavējumu apmierināt. Atzīt par spēkā neesošu Jēkabpils novada pašvaldības 2022.gada 11.maija uzteikumu Guntaram Gogulim un atjaunot viņu darbā Jēkabpils novada pašvaldībā. Tāpat arī tiesas lēmums paredz piedzīt no Jēkabpils novada pašvaldības Guntara Goguļa labā vidējo izpeļņu par darba piespiedu kavējuma laiku - 25 761,69 EUR, veicot nodokļu un obligātos maksājumus, nosakot, ka no piedzītās summas atskaitāms prasītājam izmaksātais atlaišanas pabalsts četru mēnešu vidējās izpeļņas apmērā un atbilstoši Darba likuma 149.panta piektajai daļai izmaksātā kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu. Tāpat arī noteiktas Guntara Goguļa tiesības par laiku līdz sprieduma izpildei saņemt no Jēkabpils novada pašvaldības likumiskos 6 % gadā no piedzītās izmaksājamās summas. Tiesa arī lēmusi piedzīt no Jēkabpils novada pašvaldības valsts labā tiesas izdevumus, – valsts nodevu 1186,73 EUR un ar lietas izskatīšanu saistītos izdevumus 2 EUR.

Tiesa noteikusi Jēkabpils novada pašvaldībai termiņu sprieduma labprātīgai izpildei 10 dienas no sprieduma spēkā stāšanās dienas.  Spriedumu var arī pārsūdzēt 30 dienu laikā kasācijas kārtībā Latvijas Republikas Augstākajā tiesā.

Foto: jekabpils.lv

Komentāri (0-2/2)

  • Marta
    16.04.2023 08:42
    Patiess prieks par Goguli!
  • A
    12.04.2023 12:26
    Neko jau,vēl lems vai nepatērēt nodokļu naudu! Varbūt no Briseles kādu juristu uzaicinās? Un ko notiesātais Skreivers vēl Jēkabpilī dara! Lai tin uz Līvāniem ielas slaucīt. Kauns ka tādiem fruktiem uztic vadības grožus.

Atstājiet komentāru