2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Jēkabpilī remontēs 13 ielas, kurās konstatēti plūdu radītie bojājumi

Jēkabpilī remontēs 13 ielas, kurās konstatēti plūdu radītie bojājumi

Jēkabpils novadā plānots veikt plašus ielu remontdarbus, informē pašvaldības izpilddirektors Uldis Skreivers.

Lai konstatētu Daugavas plūdu nodarītos postījumus, pašvaldības speciālisti ir apsekojuši visas piegulošās ielas gar dambi gan Daugavas labajā krastā, gan kreisajā. Ielām un inženierkomunikācijām, kurām tika konstatēti bojājumi, tika sagatavoti apsekošanas akti un fiksēti darbu apjomi, lai tās sakārtotu iepriekšējā stāvoklī.

Bojājumi konstatēti Vārpu, Zaļajā, Strūves, Blaumaņa, Paegles, Dārznieku ielā, Rīgas ielas posmā no Kurzemes ielas līdz Dārzu ielai, Pļaviņu, Mežrūpnieku, Bebru, Orehova, Brīvības ielas posmā no Zvanītāju ielas līdz Bauskas ielai un Dambja ielā. Šajās ielās veco segumu ņems nost, asfaltēs no jauna, remontēs lietusūdens kanalizāciju un komunikāciju akas.

Pirmo reizi ielas tika apsekotas marta vidū. Taču, atklājoties papildu bojājumiem, veikta atkārtota ielu apsekošana un precizēti bojājumi un to apjoms, skaidroja izpilddirektors.

Līdz maija beigām tiks sagatavota dokumentācija iepirkuma veikšanai. Pēc iepirkuma konkursa, kas varētu noslēgties jūlija vidū, varēs sākt darbus, un plānots tos līdz gada beigām arī pabeigt. Plūdu seku novēršanai finansējumu plānots lūgt no valsts budžeta, sacīja Skreivers.

Savukārt publikācijas elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS) liecina, ka jau izsludināti iepirkumi vēl 13 ielu remontdarbiem Jēkabpilī. Šajās ielās plānots mainīt segumu, uzlabojot ceļu kvalitāti, komunikācijas, lietusūdens kanalizāciju un atsevišķās ielās arī izbūvēt apgaismojumu.

Šie remontdarbi ir iepriekš plānoti un nav saistīti ar plūdu postījumiem, aģentūrai LETA sacīja būvinženieris Armands Dzenis.

Iepirkuma gala termiņš elektronisko iepirkumu sistēmā EIS pašlaik noteikts 5.jūnijs, bet iepirkuma nolikumā noteiktais darbu pabeigšanas termiņš ir nākamā gada 30.septembris.

Atsevišķs iepirkums paredzēts Madonas ielas mikrorajona pārbūvei, kur papildus nepieciešama arī elektrolīniju ievilkšana un apgaismojuma ierīkošana. Šajā iepirkumā pieteikumu iesniegšana notiks līdz 16.jūnijam, bet darbu noslēguma termiņš ir seši mēneši.

Tāpat izsludināti iepirkumi atsevišķu ielu remontdarbiem Jēkabpils novada Viesītē, Salas un Rites pagastos.

Šonedēļ SIA "Jēkabpils pakalpojumi" sākuši no Pļaviņu ielas Jēkabpilī izvest plūdu laikā janvārī uz aizsargdambja sabērto grunti un savestos smilšu maisus. Pakāpeniski tiek turpināti darbi, lai sakārtotu aizsargdambja teritoriju pēc Daugavas plūdiem. Paša aizsargdambja rekonstrukcijas darbi varētu sākties tikai nākamgad, jo sagatavošanas darbu gaitā notikušās dažādas aizkavēšanās, pauda Jēkabpils pašvaldības izpilddirektors.

Atstājiet komentāru