2024.gada 7. maijs

Henriete, Henrijs, Jete

Jēkabpilī, labiekārtojot daudzdzīvokļu mājas pagalmu, atrod kara laika lādiņu

Jēkabpilī, labiekārtojot daudzdzīvokļu mājas pagalmu, atrod kara laika lādiņu

Jēkabpilī, atjaunojot piebraucamo ceļu un izveidojot jaunu autostāvvietu pagalmā pie mājas Brīvības ielā 5A, atrasts kara laika lādiņš.

SIA “LV Roads” projektu vadītājs Jānis Šnikers sarunā ar Radio1.lv sacīja, ka lādiņš atrasts pagājušajā nedēļā. Tas noticis darbu laikā, raujot laukā koka celmu, izvēlies kara laika lādiņš. Viņš piebilst, ka darbi tika apturēti, teritorija ierobežota un izsaukti zemessargi un policija. Zemessargi pārbaudījuši visu būvdarbu teritoriju vai tur neatrodas vēl kāds lādiņš, bet  atrasto aizveduši neitralizēšanai. Citu kara laiku lādiņu klātbūtne būvlaukumā netika konstatēta. Jānis Šnikers sacīja, ka lādiņa neitralizēšana aizkavējusi darbus uz nepilnu dienu. Taču patlaban darbs turpinoties ar pilnu jaudu.

SIA “JK Namu pārvalde” sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Skolniece informē, ka mājas Brīvības ielā 5A dzīvokļu īpašnieki 2021.gada rudenī aptaujas rezultātā nobalsoja par teritorijas labiekārtošanu, pretendējot uz Jēkabpils novada pašvaldības finansējumu atbilstoši saistošajiem noteikumiem (Nr.12) par līdzfinansējuma piešķiršanu daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai. Noteikumi noteic, ka 80 % no būvdarbu izmaksām sedz Jēkabpils novada pašvaldība, savukārt ar 20 % līdzfinansējumu projektā piedalās dzīvokļu īpašnieki. 

Viņa norāda, ka projektā plānots atjaunot piebraucamo ceļu pie mājas, izveidot jaunas autostāvvietas, sakārtot mūsdienu prasībām atbilstošu teritorijas apgaismojumu un izbūvēt lietus ūdens novadīšanas sistēmu. Darbus SIA “LV ROADS” sāka augustā un tos plānots pabeigt novembrī. Nelielu aizkavēšanos radīja būvdarbu laikā teritorijā atrasts lādiņš, taču speciālisti situāciju atrisināja un darbi atsākās.

Iveta Skolniece uzsvēra, ka šī ir pirmā SIA “JK Namu pārvalde” apsaimniekotā daudzdzīvokļu māja Jēkabpilī, kas ieguvusi Jēkabpils novada pašvaldības līdzfinansējumu un kurā būvdarbi jau ir sākušies. Vēl turpinās darbi mikrorajona iekšpagalma labiekārtošanas pie projekta izstrādes sešām daudzdzīvokļu mājām Viesītes, Viestura un Nameja ielā. 


Foto: SIA JK Namu pārvalde

Atstājiet komentāru