2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpilī, saistībā ar aizsargdambja pārbūvi, noteikti satiksmes kustības ierobežojumi (SHĒMAS)

Jēkabpilī, saistībā ar aizsargdambja pārbūvi, noteikti satiksmes kustības ierobežojumi (SHĒMAS)

Jēkabpilī sākušies aizsargdambja pārbūves darbi. Jēkabpils novada pašvaldības Attīstības pārvaldes Infrastruktūras nodaļas vadītājs Ainārs Skromāns informē, ka pašlaik darbi notiek posmā no Viestura ielas līdz klosterim. Šajā darbu zonā ir ierobežota satiksme. Darbi tiek veikti pa posmiem. 

Jau ziņots, ka tiek šoruden tiek atjaunotas arī plūdos cietušās ielas - Vilhelma Strūves, Leona Paegles, Mežrūpnieku, Bebru, Rīgas, Viktora Orehova, Vārpu, Zaļā, Dārznieku un Dambja.  

Jēkabpils novada domes 26.oktobra sēdes informatīvajā daļā deputāts Leonīds Salcevičs (JRP) jautāja vai patlaban, pilnā sparā remontējot plūdos cietušās ielas, kas ved uz Daugavas aizsargdambi, šo ielu virsma netiks bojāta aizsargdambja būvdarbu laikā, kad uz objektu dosies smagā tehnika. Deputāts arī vēlējās zināt, kāpēc šo ielu remontu nevarēja veikt pēc aizsargdambja būvdarbiem, kas būtu tikai loģiski, tad nebūtu jāuztraucas, ka tikko atjaunotās ielas uzreiz pēc remonta tiks sabojātas un, ja tā būs, par kādiem līdzekļiem tās atkārtoti atjaunos?

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP) skaidroja: “Ja runājam par ielām, tad ielas, kuras plūdos tika sabojātas un kuras var atjaunot no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, esam centušies to arī izdarīt. Objektā, runa ir par Dambja ielu, aizsargdambja būvniecības procesā sabojātās ielu virsmas būs jāatjauno būvniekam. Tāds ir tas process. Ja Dambja iela netiktu sakārtota tagad un pa to ietu smagā tehnika uz dambja būvdarbiem, iela izjuktu pavisam. Tajā gadījumā prasīt būvniekam to sakārtot būtu pilnīgi neloģiski. Es ceru, ka pēc remontdarbiem Dambja ielā, uzlejot asfaltu visa darbība pa šo ielu būs samazināta, jo tur ir ļoti tuvu ielai dzīvojamās mājas. Skatīsimies, kā viss noritēs.”  

Raivis Ragainis arī piebilda, ka finanses par kurām plūdos cietušās ielas tiek atjaunotas ir no līdzekļiem neparedzētajiem gadījumiem un likums noteic, ka šie līdzekļi jāizlieto tekošajā budžeta gadā. Tāpēc neesot iespēju šos līdzekļus pārcelt uz laiku, kad tiks pabeigti aizsargdambja būvdarbi.

Būvnieks, Jēkabpils PMK, informē, ka saistībā ar būvobjekta “Jēkabpils valstpilsētas aizsargdambja (uzbērums) pārbūve” realizāciju, būvdarbu laikā Pļaviņu ielā posmā no Zvanītāju ielas līdz Mežrūpnieku ielai var tikt apgrūtināta pieeja iebrauktuvēm uz īpašumiem. Neskaidrību vai jautājumu gadījumā, būvnieks lūdz, zvanīt pa tālruni 27810112.

Ainārs Skromāns.aicina jēkabpiliešus  iepazīties ar transporta kustības organizēšanas shēmām, kas attiecas uz būvdarbu veikšanas posmiem.


Komentāri (0-3/3)

  • Juris
    08.11.2023 22:49
    Man, protams, patīk, ka Dambja ielā ir uzklāts jauns asfalts, bet ...
    ja tur ir paredzēta intensīva celtniecības smagās tehnikas kustība, vai nebūtu loģiskāk asfaltu uzklāt tad, kad dambja būvdarbi būs pabeigti nevis būvdarbu sākumā?
  • Jecis
    30.10.2023 23:00
    Jezu Jezu...zanis - izskatās ka kāds tev prātu nozakis
  • Haha
    29.10.2023 12:30
    Lūk arī salcavečš parādīja savu nekompetenci....cik gadus bija mērs, bet izrādās nav ne mazākās jēgas kādā posmā finansējums jāiztērē....nu ja...viņam tā kā to zināt, kas nestrādā tas arī nezin

Atstājiet komentāru