2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils novada domē darbu sāk deputāts Ilmārs Luksts

Jēkabpils novada domē darbu sāk deputāts Ilmārs Luksts

Jēkabpils novada domes sēdē, ceturtdien, 23.novembrī, deputāta amatā apstiprināts Ilmārs Luksts, kas līdz šim vadīja Jēkabpils novada Attīstības pārvaldi. Ilmārs Luksts pašvaldību vēlēšanās startēja no “Latvijas Reģionu apvienības un partijas “Vienotība”” saraksta.

Pieņemot deputāta mandātu Ilmāram Lukstam vadošais amats Attīstības pārvaldē jāatstāj, jo likums to neatļauj savienot ar deputāta pienākumiem. Sarunā ar Radio1.lv Ilmārs Luksts sacīja, ka lēmums pieņemt deputāta mandātu bijis apdomāts un saistīts ar vēlētajiem izteiktajiem solījumiem vēlēšanu laikā. Viņš ir iesniedzis atlūgumu un mēneša laikā pārtrauks darbu Attīstības pārvaldē. Savukārt uz Attīstības pārvaldes vadītāja amatu tiks izsludināts konkurss.

Ilmārs Luksts atzina, ka pagaidām, lai arī amats pašvaldībā jāatstāj, vēl neesot konkrētu plānu, ko darīt un, kur strādāt. Viņš piebilda, ka Attīstības pārvaldē viņa vadībā izveidojusies saliedēta komanda, kas vērsta uz doto darbu izpildes rezultātu un, protams, esot žēl atstāt komandu ar kuru kopā iespējams paveikt daudz labu lietu, taču viņam esot arī savi pienākumi pret vēlētājiem un, ja esot radusies iespēja būt deputātu komandā, viņš to izmantošot. Jautāts, kādas ir viņa stiprās puses ar kurām sākt darbu kā deputātam, Ilmārs Luksts sacīja, ka tas ir godīgums, ko augstu novērtējuši arī vēlētāji. Viņš apliecināja, ka esot deputātu komandā nebūs, kā mēdz teikt “balsošanas mašīna”, kas automātiski atbalstīs vienu vai otru lēmumu, bet gan balsos pēc pārliecības un nebaidīsies atklāti paust savu viedokli, jo prioritāte esot strādāt iedzīvotāju labā, nodrošinot, ka vienādi atbalsts tiek sniegts gan pilsētā, gan novada centros, gan nomalēs dzīvojošajiem.

Jāpiebilst, ka šodien pirmajā sēdē Ilmārs Luksts no 97 darba kārtībā esošajiem lēmuma projektiem nebalsoja par aptuveni 60, nepiedalījās balsojumā. Savu rīcību viņš pamatoja ar to, ka lēmumi, kuros nebalsoja saistīti ar viņa līdzšinējo tiešo darbu Attīstības pārvaldē. Tāpēc pirms sēdes saistībā ar tiem esot konsultējies Korupcijas apkarošanas un novēršanas  birojā un saņēmis skaidrojumu, ka balsojums par šiem lēmumiem būtu likuma pārkāpums no viņa puses un ieteikumu atturēties balsojumā.

Jau ziņots, ka Jēkabpils novada domē atbrīvojās deputāta vieta pēc tam, kad deputāts Mārtiņš Svilis (“Latvijas Reģionu apvienības un partijas “Vienotība””) 6.oktobrī nolika deputāta mandātu un 26.oktobra sēdē tika atbrīvots no deputāta pienākumu pildīšanas. Nākamais no “Latvijas Reģionu apvienības un partijas “Vienotība”” saraksta, kuram būtu jāieņem deputāta vieta bija Mārtiņš Felss, kurš patlaban ir Saeimas deputāts. Viņš no šī piedāvājuma atteicās. Tālāk, kā nākamais kandidāts sekoja Ilmārs Luksts, kurš piedāvājumu pieņēma.

Komentāri (0-10/12)

  • Neķītrais masāžists
    27.11.2023 21:35
    PMK šefs bīda Meldrāju uz pārvaldes amatu, jo jāsakārtotu lietas ar pašvaldības tenderiem, lai būtu pasūtījumi. Dambja tenderis izcils piemērs.
  • omega
    27.11.2023 20:55
    gugu:
    A tev skauž? Pie siles netiki un netiksi.
    Tikai tādiem idiņiem nav skaidrs, ka tas ari no tavas kabatas
  • gugu
    26.11.2023 21:21
    omega:
    Dome vēl joprojām (trešo gadu vai) maksā algu gogulim. Vai par to nekas nav sakāms? Ka luksts ir absolūta nulle, tas zināms visiem
    A tev skauž? Pie siles netiki un netiksi.
  • omega
    26.11.2023 18:25
    Dome vēl joprojām (trešo gadu vai) maksā algu gogulim. Vai par to nekas nav sakāms? Ka luksts ir absolūta nulle, tas zināms visiem
  • Rezumē
    24.11.2023 19:59
    Patiesība ir tāda, ka īstenībā nevienam deputātam nerūp iedzīvotāji. Paskatieties uz viņu trulajām, pašapmierinātajām sejām sēdes laikā. Kāds cenšas pacelt jautājumu , izskan kaut kādas frāzes, atbildīgie tādā pat stilā kaut ko no kanceles atmurmina , ka neko saprast nevar. Vai tas ir darbs, cienītie? Par ko jūs saņemiet deputāta algu? Skreivers arī ir absolūta nulle! Nekā viņš nezin, ne par ko nav lietas kursā, nevienu ciparu, ne termiņu nevar nosaukt, kur nu vēl risināt iedzīvotāju jautājumus! Priekš kam? Algu tāpat saņems visi strādā vai nestrādā.
  • Jēkabpilietis
    24.11.2023 18:04
    Vēl viena mēbele. Kas sēdēs un balsos kā vajag.
  • aga
    24.11.2023 17:56
    Iedzīvotājs:
    Kā liks vadošie tā balsos,Pabērzu negribēja laist pie ruļļiem,tas ātri kārtību ieviestu
    Kā tad! Pabērzs atsēdēja pilsētā kabinetā to visu savu laiku, tāds stipri mierīgs un laisks, kas darās laukos pie d... , problēmas nerisināja! Un ko šitāds darīs pilsētā? Luksta arī pilnīgs nulle!
  • Iedzīvotājs
    24.11.2023 17:37
    Kā liks vadošie tā balsos,Pabērzu negribēja laist pie ruļļiem,tas ātri kārtību ieviestu
  • Nefeitē
    24.11.2023 17:03
    Kā vadība liks, tā arī balsosi. Nav tev mugurkaula un nebūs. Mīksts esi.
  • Līga
    24.11.2023 10:40
    Cilvēks ar ļoti zemu IQ.
12

Atstājiet komentāru