2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils novada pašvaldības policijas paveiktais decembrī

Jēkabpils novada pašvaldības policijas paveiktais decembrī

Kopā izskatīti 186 reģistrēti notikumi (tostarp personu iesniegumi), tajā skaitā 41 materiāls saņemts pāradresēts no Valsts policijas.

Pieņemti administratīvi lēmumi kopā 77 materiālos.

No tiem uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi:

1.    2 procesi par Jēkabpils novada domes saistošo noteikumu pārkāpumiem

·       1 par atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpumiem;

·      1 par dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpumiem.
 
2.    28 procesi sabiedriskās kārtības nodrošināšanas jomā:

·       4 par sabiedriskās kārtības traucēšanu;

·       5 par atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibuma stāvoklī  vai alkoholisko dzērienu lietošanu vietā, kur to nav atļāvusi pašvaldība;

·       2 par smēķēšanas ierobežojumu pārkāpumiem, ko veikušas nepilngadīgas personas (smēķēšana izglītības iestādes telpās);

·       4 par dzīvesvietas deklarēšanas noteikumu pārkāpumiem;

·       8 par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā;

·       3 par dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpumiem, pārkāpjot Dzīvnieku aizsardzības likuma prasības.

3.    Pieņemti 10 lēmumi par atteikšanos uzsākt administratīvo pārkāpumu procesus.  Galvenokārt, kad pārkāpumi nav apstiprinājušies, kā arī gadījumos, ja pārkāpumi uzreiz pēc aizrādījuma saņemšanas novērsti vai izdarītais pārkāpums bijis maznozīmīgs.

4.    Sastādīti 37 lēmumi bez vadītāja klātbūtnes par autotransporta apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumiem.

5.    6 personas administratīvi aizturētas un ievietotas pagaidu turēšanas telpās.

6.    2 personas aizturētas un nodotas Valsts policijas rīcībā, tajā skaitā – 1 persona aizturēta par transportlīdzekļa vadīšanu apreibinošo vielu ietekmē un/vai bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, aizturēta 1 meklēšanā esoša persona. Veicot videomonitoringu, konstatēts transportlīdzekļa vadīšanas pārkāpums, kā rezultātā bojāta ceļazīme. Ziņas par pārkāpumu un transportlīdzekli nodotas Valsts policijai.

7.    1 persona nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta rīcībā medicīniskās palīdzības sniegšanai, 8 personas nogādātas dzīvesvietā.

8.    Veiktas tirdzniecības nosacījumu ievērošanas pārbaudes ielu tirdzniecības objektos, pārbaudītas kopumā 17 juridiskās un fiziskās personas.

9.    Veiktas zvejas noteikumu ievērošanas kontroles, pārbaudītas 3 personas (zvejas atļauju pārbaude).

10.  Sniegts atbalsts Jēkabpils novada pašvaldības iestāžu, kapitālsabiedrību un struktūrvienību, kā arī valsts iestāžu darbiniekiem, piedaloties īpašumu un objektu apsekošanā: 1 reizi Jēkabpils novada Sociālajam dienestam, 1 reizi Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, 1 reizi Valsts Veterinārajam dienestam.

11.  Viesītes vidusskolas Jaunsargiem novadīts izzinošs pasākums, iepazīstinot ar Jēkabpils novada pašvaldības policijas struktūru un funkcijām.

12.  Nodrošināta sabiedriskās kārtības uzraudzība kultūras un sporta pasākumu laikā: 01.12.2023. svētku egles transportēšanas nodrošināšana Jēkabpilī, 03.12.2023. Jēkabpils pilsētas svētku egles iedegšanas pasākuma laikā, 22.12.2023. Ziemassvētku pasākuma laikā Viesītes vidusskolā un 31.12.2023. Jaungada sagaidīšanas pasākumā Vecpilsētas laukumā Jēkabpilī.  

 Avots: Jēkabpils novada pašvaldības policija

Atstājiet komentāru