2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Bērziņa: Jēkabpils pašvaldība spēj palīdzēt iedzīvotājiem plūdu laikā (FOTO)

Jēkabpils pašvaldība spēj palīdzēt iedzīvotājiem plūdu laikā, šodien reģionālās vizītes laikā viesojoties Jēkabpilī, secinājusi vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Kā aģentūru LETA informēja ministres padomniece Sabīne Spurķe, Bērziņa uzskata, ka pašvaldība pilnībā pārrauga situāciju, tā ir gatava palīdzēt iedzīvotājiem, tai esot iespējas evakuēt cilvēkus un tos izmitināt. Ministre esot pārliecinājusies, ka pašvaldība zinot, kā rīkoties plūdu draudu gadījumā. Inga Bērziņa, viesojoties Jēkabpilī apskatīja gan jau applūdušās teritorijas, gan tās, kurām pastāv plūdu draudi. Ministre iepazinās ar plūdu situāciju ā, apmeklējot gan Salas, gan Krustpils pagastus.

Jēkabpils novada pašvaldība informē, ka ministre vizītes laikā tikās ar Jēkabpils novada domes deputātiem, vadību un pārrunāja novada aktualitātes un vajadzības, kā arī Jēkabpils aizsargdambja pārbūves darbu izpildi.  Tika apmeklēts uzņēmums “SIA Ošukalns” un pārrunātas tā nozares aktualitātes, kā arī Jēkabpils Vēstures muzejs un Krustpils pils, kurā medijiem bija iespēja uzdot ministrei sev interesējošus jautājumus.

Kā ziņots, Jēkabpils novadā šodien no applūdušajām teritorijām kopumā evakuēti seši cilvēki, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. Smagāka situācija esot Daugavas labajā krastā, Krustpils pagasta teritorijā.

Daugavas posmā no Jēkabpils līdz Zeļķiem Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs trešdienas vakarā izsludināja sarkano plūdu brīdinājumu, kas pagarināts līdz piektdienas, 1.marta pulksten 15.00.

Jaunākā informācija liecina, ka ūdens līmenis Daugavā, salīdzinot ar pusdienlaiku ir nedaudz krities, ūdens līmenis pie Jēkabpils pulksten 16.50 bija 6, 20 metri (-2 cm)  virs noteiktās atzīmes, pie Zeļķu tilta - 9,55 metri (-1 cm) etri virs noteiktās atzīmes, bet Pļaviņās - 11,28 metri (-6 cm) virs noteiktās atzīmes.

Foto: Jēkabpils novada pašvaldība/ Facebook

Komentāri (0-5/5)

  • Nelabais
    01.03.2024 17:24
    Skatos uz bildi ar hūtaino dāmu un nevaru saprast - vai viņa ar slotu atlidoja? Interesanti, kā tur īsti bija?
  • Krustpilietis
    29.02.2024 21:35
    Ceļi Krustpils pagasta applūdušajās teritorijās ir totāli sa.isti. Pirms pašvaldību reformas bija daudz labāks ceļu stāvoklis. Būtu lietderīgi smalkās ministres un svītas vizitācijas naudas novirzīt ceļu uzturēšanai, lai kundze sēž Rīgā un savā Kuldīgā, bet mums būtu izbraucams ceļi. Raivi , tu piekrīti??? Ierosini to Ingai! Galu galā viņa takš ir vienā partijā ar prižu deputātu! Mums vajag nogreiderēt ceļus vismaz 3x biežāk nekā pērn. Savādāk prižu Andra traktori nesoties sasit ceļus vienā setā.
  • Fedja
    29.02.2024 21:05
    Nu ko nu lūr? Ko viņa Daugavai izdarīs? Patiešām būtu izbraukusi pa valsts un pašvaldības ceļiem. Tak Ragainia nevadās, lai neredz novada bezceļus. A kur ir ceļu nauda palikusi pa šiem gadiem? Ka būtu ceļi bērti nav redzams. Kur ir palikusi ceļiem iedalītā nauda, kurš pateiks?
  • Liga
    29.02.2024 20:39
    Labāk ne pili skatītos bet novada sliktos ceļus.
  • ?
    29.02.2024 17:41
    Kamēr plūdi,nelaime Rigas kungi izklaidējas pilī,muzejā.

Atstājiet komentāru