2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Notiks publiskā apspriešana darbnīcas jaunbūvei Jēkabpilī, Nameja ielā 101

Jēkabpilī, Nameja ielā 101 iecerēts būvēt darbnīcas. Jēkabpils novada pašvaldība lēmusi, ka šādam objektam nepieciešama publiskā apspriešana.

Būvniecības likuma 14. panta piektajā daļā noteikts, ka būvvalde nodrošina būvniecības ieceres publisku apspriešanu un tikai pēc tam pieņem lēmumu par objekta būvniecības ieceri. Šāda kārtība nepieciešama, ja blakus dzīvojamai apbūvei ir ierosināta objekta būvniecība, kuram nepieciešama publiskā apspriešana.

Saskaņā ar Jēkabpils pilsētas teritorijas plānojumu zemes gabala Nameja ielā 101, Jēkabpilī atļautā izmantošana ir savrupmāju apbūves teritorija. Tā ir zona, kas noteikta, lai nodrošinātu mājokļa funkciju savrupam dzīvesveidam, paredzot atbilstošu infrastruktūru. Tā kā nekustamais īpašums robežojas ar Nameja ielu, tad šajā zonā kā papildizmantošana atļauta vieglās rūpniecības uzņēmumu apbūve, kuriem nav nepieciešama piesārņojošās darbība atļauja. Šajā vietā būvniecības iecere paredz metāla skārda izstrādājumu darbnīcu. Tās būvniecībai nepieciešama publiska apspriešana, lai nodrošinātu sabiedrības līdzdalības tiesības.

Plašāk lasiet Jēkabpils novada būvvaldes lēmumā.

Komentāri (0-4/4)

  • Eva
    12.04.2024 11:28
    Interesanti!!!Apspriest??Bet tur jai virskārta zemes noņemta!Tatad viss jau notiek
  • Jēkabpiliete
    12.04.2024 05:46
    Ir taču mūsu pilsētā tam piemērot rajoni, kur nav dzīvojamās mājas tuvumā. Kāpēc nesavest kārtībā kādu degradētu veco rūpniecības teritoriju, bet samaitāt klusu un skaistu dzīvojamo rajonu?!
  • he nameja iela 101
    11.04.2024 17:59
    Tā kā nekustamais īpašums robežojas ar Nameja ielu. ??? bet būvēs taču jau uz Nameja iela.
  • kaimiņš
    11.04.2024 17:53
    Paga ko metāla skārda izstrādājumu darbnīca. Būs trokšņi diennakti un vēl noteikti kaut kas smirdēs? Tiešām nav citas vietas?

Atstājiet komentāru