2024.gada 26. jūnijs

Ausma, Ausmis, Inguna, Inguns

Veicot Jēkabpils novada videokameru monitoringu, pašvaldības policija maijā fiksējusi kopumā 24 pārkāpumus

Veicot Jēkabpils novada videokameru monitoringu, pašvaldības policija maijā fiksējusi kopumā 24 pārkāpumus

Jēkabpils novada pašvaldības policija publiskojusi maija darba rezultātus. Kopumā izskatīti 272 reģistrēti notikumi (tostarp personu iesniegumi), tajā skaitā 44 notikumi saņemti pāradresēti no Valsts policijas.

1.    Pieņemti lēmumi kopā 121 materiālā, uzsākot administratīvo pārkāpumu lietas un piemērojot sodus: 
1.1.     par Jēkabpils novada domes saistošo noteikumu pārkāpumiem uzsākti 3 administratīvā pārkāpuma procesi: 
2 par atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpumiem; 
•    1 par mājdzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpumu;

1.2.     sabiedriskās kārtības nodrošināšanas jomā 69 gadījumos pieņemti lēmumi par administratīvo pārkāpumu procesu uzsākšanu:

•    4 par sabiedriskās kārtības traucēšanu
•    32 par atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibuma stāvoklī  vai alkoholisko dzērienu lietošanu vietā, kur to nav atļāvusi pašvaldība
•    1 par smēķēšanas ierobežojumu pārkāpumiem, ko veikušas nepilngadīgas personas 
•    4 par alkoholisko dzērienu lietošanu, ko izdarījušas nepilngadīgas personas
•    6 par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu
•    4 par dzīvesvietas deklarēšanas noteikumu pārkāpumiem
•    1 par amatpersonas likumīgo prasību nepildīšanu
•    3 par dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpumiem, pārkāpjot Dzīvnieku aizsardzības likuma prasības
•    14 par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā, tajā skaitā, ko izdarījušas nepilngadīgas personas
1.3.     pieņemts 21 lēmums par atteikšanos uzsākt administratīvo pārkāpumu procesus, tajā skaitā 4 gadījumos par nepilngadīgu personu izdarītiem pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lēmumi par atteikšanos uzsākt administratīvo pārkāpumu procesus galvenokārt pieņemti gadījumos, kad pārkāpumi uzreiz pēc aizrādījuma saņemšanas novērsti vai izdarītais pārkāpums bijis maznozīmīgs;
1.4. sastādīti 26 lēmumi bez vadītāja klātbūtnes par autotransporta apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumiem.

2. Veicot Jēkabpils novada videonovērošanas kameru monitoringu, konstatēti 14 alkohola   lietošanas gadījumi neatļautā vietā un 2 gadījumi, kad alkoholu lietojušas nepilngadīgas personas. Bez tam, veicot videonovērošanas kameru monitoringu, konstatēti 6 gadījumi, kad autovadītāji pārkāpuši ceļu satiksmes noteikumus.

3. Administratīvi aizturētas un ievietotas pagaidu turēšanas telpās 9 personas.

4. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta rīcībā medicīniskās palīdzības sniegšanai nodota 1 persona, 5 personas nogādātas dzīvesvietā. 1 persona aizturēta, vadot velosipēdu alkoholisko vielu ietekmē, un viens autovadītājs par agresīvu braukšanu, abas personas nodotas Valsts policijas rīcībā.

5. Veiktas 3 ielu tirdzniecības noteikumu ievērošanas kontroles, kopā pārbaudītas 37 personas un  4  zvejas noteikumu ievērošanas pārbaudes, pārbaudītas 7 personas.

6. Sniegts atbalsts Jēkabpils novada pašvaldības iestāžu, kapitālsabiedrību un struktūrvienību, kā arī valsts iestāžu darbiniekiem, piedaloties īpašumu un objektu apsekošanā: 2 reizes Jēkabpils novada Bāriņtiesai, 3 reizes Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, 2 reizes Jēkabpils reģionālai slimnīcai, SIA “Jēkabpils pakalpojumi”, 1 reizi Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestam.

7. Veikts skaidrojošs darbs ar novada izglītības iestāžu audzēkņiem. Novadītas lekcijas par drošību un atbildību par administratīviem pārkāpumiem Jēkabpils. 2.vidusskolas, Jēkabpils Valsts ģimnāzijas un Viesītes vidusskolas audzēkņiem.

8. Turpinājusies pastiprināta satiksmes uzraudzības kontrole, īpašu uzmanību pievēršot velosipēdu un elektroskrejriteņu vadītājiem ceļu satiksmē. Kopumā pārbaudītas 33 personas, no kurām 22 bija nepilngadīgas un 11 personas pilngadīgas. Par 14 konstatētiem pārkāpumiem uzsāktas administratīvā pārkāpuma lietvedības, tajā skaitā 7 gadījumos pret vecākiem par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu, 6 gadījumos ar nepilngadīgām personām par ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošanu veiktas pārrunas, lai pārkāpumi netiktu turpināti. Galvenokārt konstatēti pārkāpumi par braukšanu bez noteiktā kārtībā iegūtas vadītāja apliecības, kā arī par braukšanu bez ķiveres.

9. Nodrošināta sabiedriskās kārtības uzraudzība Valsts svētkiem veltītā velobrauciena pa Rīgas ielu laikā, Jauniešu kultūras mantojuma saglabāšanas pasākumu laikā Zasā 18.05.2024. un 19.05.2024., absolventu salidojuma laikā Atašienes izglītības iestādē, pasākumā “Meža dienas” Jēkabpils Mežaparkā, veikts sabiedriskās kārtības ievērošanas kontroles reids Aknīstē.

Atstājiet komentāru