2024.gada 26. jūnijs

Ausma, Ausmis, Inguna, Inguns

Jēkabpils reģionālajai slimnīcai piešķirts augsts apbalvojums

Jēkabpils reģionālajai slimnīcai piešķirts augsts apbalvojums

SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” saņēmusi augstu apbalvojumu, liecina publiskotā informācija. 

10. Eiropas Insulta organizācijas konferencē 2024 slimnīcas Neiroloģijas nodaļas Insulta vienībai tika piešķirts augstākais apbalvojums – Dimanta līmenis, kas ir Angels Award starptautisks kvalitātes atzinības novērtējums Insulta vienības komandas profesionālai darbībai.

Insulta vienību slimnīcā no pagājušā gada rudens vada Dr. Inga Vārsberga-Apsīte. Jēkabpils slimnīcā norāda, ka insulta pacientu aprūpē ir svarīgs komandas darbs, kurā ir iesaistīti Insulta vienība, Neatliekamās palīdzības un uzņemšanas nodaļa, Radioloģijas nodaļa, Rehabilitācijas nodaļa. Veiksmīga sadarbība un profesionalitāte ir sniegusi iespēju mūsu slimnīcas insulta pacientiem saņemt pasaules standartiem atbilstošu ārstēšanu.

Jau ziņots, ka no 2022.gada 1.septembra SIA “Jēkabpils reģionālā slimnīca” darbu uzsāka Neiroloģijas nodaļas apakšstruktūra – Insulta vienība. Tās galvenais uzdevums ir sniegt pēc iespējas operatīvāku un kvalitatīvāku medicīnisko palīdzību pacientiem insulta gadījumā.

Insulta vienībā tiek nodrošināta neirologu pieejamība 24 stundas diennaktī, kas ievērojami uzlabo insulta pacientu ārstēšanas rezultātus.

Līdz šim neirologu pieejamība slimnīcas pacientiem bija tikai darba dienās līdz pl.16:00 un brīvdienās.

Jēkabpils reģionālās slimnīcas Insulta vienība tika atvērta ar  trim pacientu gultām, kas atrodas Intensīvās terapijas un reanimācijas nodaļā. Insulta vienības un Neiroloģijas nodaļas vadītājas pienākumus, vienībai atveroties pildīja Dr.Kristīne Sūna.

Tāpat arī vēstīts, ka pērn - 2023.gada 31.augustā Jēkabpils reģionālajā slimnīcā viesojās starptautiskā insulta organizācija (European Stroke Organization), lai novērtētu Insulta vienības sniegumu pacientu ārstēšanā. Lai veiktu novērtējumu, notika akūta insulta pacienta uzņemšanas simulācija. 

Apkopojot pirmā gada ārstēšanas rezultātus, Jēkabpils reģionālās slimnīcas Insulta vienība ieguva starptautiskās insulta organizācijas Eņģeļu apbalvojuma "ESO Angels Award" Platīna statusu, kas ir otrais augstākais šī apbalvojuma līmenis. Angels awards apbalvojumus piešķir insulta vienībām, kas atbilst starptautiskam ekselences līmenim pacientu aprūpē. 

“Angels” programma pastāv no 2016.gada un pašlaik tajā piedalās 1549 insulta vienības no Eiropas, Āfrikas un Āzijas.

Atstājiet komentāru