2024.gada 1. jūlijs

Imants, Ingars, Intars, Rimants

28.jūnijā jēkabpilietis, fotogrāfs, zemessargs, Atmodas laika brīvības cīnītājs Jānis Lācis svin 80 gadu jubileju! Sveicam!

28.jūnijā jēkabpilietis, fotogrāfs, zemessargs, Atmodas laika brīvības cīnītājs Jānis Lācis svin 80 gadu jubileju! Sveicam!

Šodien, 28.jūnijā jēkabpilietis, fotogrāfs, zemessargs, Atmodas laika brīvības cīnītājs Jānis Lācis svin 80 gadu jubileju.

Jāni Lāci jēkabpilieši pazīst kā aktīvu Jēkabpils dzīves fotogrāfu, viņu allaž var satikt dažādos notikumos un pasākumos. Jāņa Lāča fotoaparāts ir fiksējis neskaitāmas emocijas un faktus. 

Trešās Atmodas laikā Jānis Lācis aktīvi piedalījās sabiedriskajā dzīvē, vadīja Latvijas Tautas frontes atbalsta grupu Saukā. Bijis viens no Baltijas ceļa koordinatoriem 1989.gada 23.augustā. Piedalījies 1991.gada janvāra barikādēs. Bijis Jēkabpils rajona Zemes komisijas priekšsēdētājs, iesaistījās zemessardzē. 1994.gadā Jāni Lāci kā Zemnieku savienības kandidātu ievēlēja par Jēkabpils rajona padomes deputātu un tūlīt pēc tam – par padomes priekšsēdētāju. Šajā amatā viņš pavadīja četrus gadus. 2015.gadā Jānis Lācis apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni (V šķira).  Jānis Lācis, kopš Atmodas laikiem, katru gadu janvārī organize jēkabpiliešu braucienu uz Barikāžu atceres pasākumu Zaķusalā.

Jēkabpils novada pašvaldība apsveikumā viņam norāda, ka Jānis vairāku gadu garumā ir fotografējis nozīmīgus notikumus Jēkabpilī un novadā, kā arī īpaši priecējis mūs ar brīnišķīgiem dabas skatiem un pārsteidzošiem dzīvnieku kadriem! 

Pašvaldība teic viņam sirsnīgu paldies par darbu un vēl labu veselību, enerģiju un daudz skaistu foto kadru arī turpmāk!  

Foto: Jēkabpils novada pašvaldība

Atstājiet komentāru