2024.gada 8. septembris

Ilga

Jēkabpils novada pašvaldības izpilddirektors un viņa vietniece pieteikušies pieejai valsts noslēpumam

Jēkabpils novada pašvaldības izpilddirektors un viņa vietniece pieteikušies pieejai valsts noslēpumam

30.jūnijā beidzās termiņš, kurā pašvaldību izpilddirektoriem un viņu vietniekiem bija jāpiesakās atļaujai darbam ar valsts noslēpumu. 

Tiekoties ar Jēkabpils novada domes vadību preses konferencē Radio1.lv jautāja, vai pieejai valsts noslēpumam pieteicies arī Jēkabpils novada pašvaldības izpilddirektors Uldis Skreivers un viņa vietniece Anita Moskovska.

Jēkabpils novada mērs Raivis Ragainis (LZP) sacīja, ka abas amatpersonas ir pieteikušās atļaujai darbam ar valsts noslēpumu. To, vai valsts pašvaldību pārstāvjiem var uzticēties, tuvāko mēnešu laikā vērtēs Valsts drošības dienests. 

Raivis Ragainis piebilda, ja izrādīsies, ka kādai no amatpersonām netiks dota pieeja darbam ar valsts noslēpumu, amats būs jāatstāj. Tādā gadījumā pašvaldība piedāvāšot atbilstoši kompetencēm citu darbu. Savukārt to pieņemt vai meklēt citu nodarbošanos, būšot amatpersonas ziņā. Raivis Ragainis prognozēja pozitīvu pārbaudes rezultātu.

Valsts drošības dienestā norāda, ka pārbaužu gaitā tiek vispusīgi vērtēta speciālās atļaujas pretendentu uzticamība un spēja saglabāt valsts noslēpumu. Pārbaudi veic trīs mēnešu laikā, ja nepieciešams, to var darīt vēl papildus trīs mēnešus.

Savukārt pašvaldību vadītājiem jeb domju priekšsēdētājiem un viņu vietniekiem pielaidēm valsts noslēpumam būs jāpiesakās nākamgad pēc vēlēšanām.