2024.gada 8. septembris

Ilga

Pašvaldība meklē jaunu vietu Jēkabpils sadraudzības pilsētu soliņiem

Pašvaldība meklē jaunu vietu Jēkabpils sadraudzības pilsētu soliņiem

Sākoties Daugavas aizsargdambja būvdarbiem, tika demontēti lielākā daļa šeit izvietoto sadraudzības pilsētu soliņu. Tiekoties ar domes vadību preses konferencē “Ceturtdiena” jautāja, kāds liktenis tos sagaida. 

Jēkabpils novada pašvaldībā skaidroja, ka šobrīd speciālisti izstrādā idejas un izvērtē, kur vislabāk soliņus izvietot, jo pēc aizsargdambja būvdarbu beigām tos nav paredzēts atjaunot līdzšinējā vietā. 
 

“Piedāvājumi bija, piemēram, pie objekta “Sudraba ābele”, kur ir mūsu skvērs labajā pusē, ko varētu izveidot par sadraudzības pilsētu skvēru, bet tas ir patālu no centra, varbūt jāskatās kaut kur citur. Šobrīd dizaina speciālisti strādā. Lai viņi iedod mums šos priekšlikumus, tad mēs mēģināsim izvērtēt,” stāsta Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis.


Jau ziņots, ka pirms 10 gadiem – 2014. gadā Jēkabpils pilsētas svētku laikā uz Daugavas kreisā krasta aizsargdambja tika atklāts īpaša dizaina soliņš, kas veltīts Jēkabpils sadraudzības pilsētai Mellei Vācijā. Turpmāko gadu laikā tika atklāti vēl četri soliņi – veltīti sadraudzības pilsētai Sokolovai Podļaski un Červionkai-Ļeščinai Polijā, Lidai Baltkrievijā un Garačuhurai Azerbaidžānā. Katrs sadraudzības soliņš tika veidots speciāli konkrētajai pilsētai veltītā tematikā, pie katra soliņa bija izvietotas kolonnas ar fotogrāfijām un aprakstiem par konkrēto vietu.

Atstājiet komentāru