2024.gada 8. septembris

Ilga

SIA “Jēkabpils siltums” atsauc par 65 procentiem paaugstināto tarifu, šonedēļ iesniegs jaunu

SIA “Jēkabpils siltums” atsauc par 65 procentiem paaugstināto tarifu, šonedēļ iesniegs jaunu

Valsts oficiālajā internetizdevumā «Latvijas Vēstnesī» publicēta informācija, ka SIA «Jēkabpils siltums» atsauc oficiālā izdevuma «Latvijas Vēstnesis» 2024. gada 3. jūlija laidienā Nr. 127 publicēto paziņojumu par «Jēkabpils siltums» siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifa projektu, kas stātos spēkā ar nākamo gadu. 

Sarunā ar Radio1.lv SIA «Jēkabpils siltums» valdes loceklis Raits Sirmovičs sacīja, ka jau iepriekš ticis minēts, ka regulatoram iesniegto tarifu – 97,01 eiro par megavatstundu - izvērtēs arī Jēkabpils novada pašvaldībā. Pēc sarunām pašvaldībā, esot nolemts tarifu pārskatīt un iesniegt samazinātu. Jautāts, vai tādā gadījumā tiks segti visi izdevumi siltumenerģijas ražošanā un ja nē, vai iztrūkstošo summu kompensēs pašvaldība, Raits Sirmovičs atbildēja, ka “viss maksā tik, cik maksā un arī patlaban izstrādātajā tarifā tiks iekļauti visi izdevumi siltumenerģijas ražošanā. Taču tiks samazināta peļņas daļa. Uzņēmums plānoja attīstīties – gan sakārtojot mazās lauku katlumājas, gan atjaunojot katlumājas Jēkabpilī, Celtnieku un Dārzu ielās. Pagaidām šī iecere būs jāatliek.”

Raits Sirmovičs piebilda, ka tagad tiek izstrādāts tarifs, kas neparedz attīstības opciju, bet arī neapdraud uzņēmuma situāciju un darbību.  Par attīstību tikšot domāts “atnākot labākiem laikiem”. Pārstrādātais tarifs regulatoram tiks iesniegts šonedēļ un kā sacīja Raits Sirmovičs tas būs zem 90 eiro par megavatstundu.

Jau ziņots, ka Jēkabpilī šoziem bija gaidāms straujš siltuma tarifa kāpums. SIA “Jēkabpils siltums” no 1.decembra bija iecerējis siltumenerģijas gala tarifu palielināt no 58,56 līdz 97,01 eiro par MWh jeb par 65,66%.

Tarifa izmaiņas uzņēmums skaidroja ar jaunās biomasas katlumājas nodošanu ekspluatācijā un kurināmā cenu izmaiņām, kā arī izejvielu, materiālu, pakalpojumu un darbaspēka izmaksu izmaiņām.

Foto: jekabpils.lv

Komentāri (0-6/6)

  • čoms
    23.07.2024 09:26
    Mazliet nometīs , un tēlos tautas glābējus . Brauciet uz Līvāniem - tur gan tarifi tiek samazināti , gan pilsētas svētki labāk noorganizēti , jo tur nav pieci priekšnieki pie varas , bet divi . Pilsēta bedrēs , puķītes pazudušas , lauku ceļi netiek greiderēti. Haoss visās jomās , spēlējam hokeji , un esam lepni , ka pāris kungi labi dzīvo.
  • Vienkārši
    22.07.2024 21:05
    Pamainīs stratēģiju. Pavērosim, kas tuvākajos mēnešos notiks. Un jāņem vērā, ka nākamgad pašvaldību vēlēšnas.
  • =[
    22.07.2024 20:49
    100% cels tarifu, tikai ne tik strauji kā bij ieplānots..
  • Režisors
    22.07.2024 18:27
    Teātris un muļķi noticēja,cik dome laba,neļaus tarifu celt.
    Teātris saucas-balso par mums nākamgad!
    I domas nebija celt,apzināta pīle,lai patēlotu labiņos.
  • Miļķības
    22.07.2024 15:50
    Neticu,j a būtu izdevies noplēst piķi, tad attīstītu lauku katlumājas. Sasaukums šitais rauj piķi kā traks
  • Es
    22.07.2024 15:38
    Nu jā, nesanāca noplēst vairāk

Atstājiet komentāru